08 mars 2009

Ytterligare en matvecka

Vad tiden går fort!! Ytterligare en vecka har gått och vi "kämpar" på med våra recept! Fast, kämpar är ju just det vi inte gör. Allt är så mycket enklare - och roligare nu! Man vet vad man ska handla, man vet vad man ska ta ut ur frysen på morgonen, man vet vad man ska äta till middag - och så är det dessutom roligt att laga maten!! Perfekt!

Denna veckan har vi gjort en del spännande saker, bl a två soppor som vi aldrig skulle gjort i vanliga fall. Däremot har det inte varit någon bra Jossan-vecka.....egentligen bara en rätt som föll henne i smaken.

* Pad Thai
Vegetarisk rätt som vi lagade och åt tillsammans med Jens föräldrar för en vecka sedan. Breda risnudlar med lök, vitlök, morötter, äggröra, jordnötssmör och goda såser såsom fisksås mm. Gott!!!

* Jordärtskocksoppa
Det här var spännande - och det blev supergott! Potatis och jordärtskockor som kokades i små bitar tillsammans med lök och vitlök och sedan mixades. Sedan hällde man i grädde och lite annat gott. Superdupergott!!!!
 
* Spenatsoppa
Ur-enkel soppa att göra! Man kokade upp vatten med lite fond i och sedan tillsatte man spenat och kokade upp. Salt och peppar. Klart! Jätte-gott!

* Stuvade makaroner med falukorv
Inte så mycket att säga om denna rätt. Det var i alla fall Jossans favorit denna veckan!! Extremt snabblagat, stuvade snabbmakaroner och stekt falukorv. Faktiskt gott, inte så kulinariskt kanske men ändå gott och enkelt.

* Biff med pommes och bearnaisesås
Enligt 'Husmorsorna - The ultimate köksalmanacka' så är detta den ultimata fredagsrätten! Snabbt, enkelt och alltid gott! Vi har inte valt det varje fredag utan bara två gånger hittills, men visst är det gott!

* Kyckling med shezuanpeppar
Super-god rätt som Jens lagade ikväll. Kyckling som marinerades i bl a vitlök, fond, russin, shezuanpeppar, fransk senap. Sedan hällde man grädde över och så in i ugnen. Ris till det. Det doftade fantastiskt gott och smakade super!!

Favoriter denna veckan....? Tror det blir jordärtskockssoppan och kycklingen. Man lär sig väldigt många goda recept av det här!!

2 kommentarer:

Kim sa...

Ja... nu är ni som päronen ändå. Ni kör minsann meny ni med!

Jennica... sa...

Ja, det är väl bara att inse att man ska alla den vägen vandra....dvs bli lik dina föräldrar-vägen!! :)

Fast vår meny är lite mer sofistikerad eftersom det är en maträtt per dag i ett helt år!! Om man nu vill "malla sig" lite! ;)