15 mars 2009


Finalen, Globen Stockholm

Då var det dags för le Grande Finale i Melodifestivalen 2009 i går kväll!
Jag och Jossan hade laddat upp med choklad och popcorn och vi hade telefonen redo för att rösta på våra favoriter.

Jag tyckte rent allmänt att det var en bra final, många bra låtar faktiskt! Det är alltid samma sak, man tycker under delfinalerna att man inte hittar någon riktig favorit men så blir det ändå ett bra startfält i finalen! Mina favoriter var Måns och Alcazar. Och så gillade jag faktiskt "La voix" också. Bästa låten är dock "Snälla snälla", den går rakt in i hjärtat - dock tycker jag inte det är en Melodifestivallåt.....

Så började man då att rösta och det blev Sarah D F, Caroline och den grekiska låten "Alla" som fick flest röster av den internationella juryn. Sedan röstade ju de olika jurygrupperna i landet och efter det låg Måns i ledningen - men sedan hände nåt........... Vad är det med svenska folket?!?!?!

Som sagt, jag gillar "La Voix" och jag gillar Malena Ernman, så det var helt ok att hon vann. Faktiskt. Jag lovar, jag är inte sur över det! :)

Men sen då...?!?! Såhär såg listan ut efter alla röstningar:

1. Malena 18% (ca 323.000)
2. Caroline 18% (ca 319.000)
3. EMD 13% (ca 231.000)
4. Alcazar 11% (ca 199.000)
5. Måns 10% (ca 183.000)
6. HEAT 10% (ca 178.000)
7. Sarah 8% (ca 146.000)
8. Molly 3% (ca 51.000)
9. Agnes 3% (ca 50.000)
10. Emilia 3% (ca 49.000)
11. Sofia 1% (ca 20.000)

Som sagt, helt ok att Malena vann och också helt ok att Caroline fick höga poäng - hennes låt var egentligen bäst. MEN - hur HUR kunde EMD få högre poäng än både Alcazar och Måns?!?!
Jag vet att alla småtjejer tycker de är söta och så......men låten är faktiskt inte bra och själva numret är......krystat. Både Måns och Alcazar gör bra låtar med snygga uppträden!! 

Och att det inte skilde mer mellan Måns och HEAT är rent skrämmande!! Och hur kunde både Agnes och Emilia komma efter Molly, som visserligen är både söt och har en fantastisk röst - men låten var inte mycket att komma med.....

Ja ja, det är väl detta som är charmen med Melodifestivalen - man ska bli engagerad! :)


En väldigt sammanbiten Måns efter "folkets dom".....


Malena ser desto gladare ut! Även Caroline.... :) Och det är ju lätt att förstå!!
Nu hejar vi allt vi kan för Malena i Moskva!! Fast jag måste säga att "den stora finalen" inte är i närheten av att vara lika kul och intressant som den svenska Finalen!!


2 kommentarer:

Kim sa...

Jag ska också kommentera finalen, men måste påpeka faktafel... Sofia fick faktiskt bara tredje högsta poängen (en 8:a) av internationella juryn. Allra högst fick Sarah Dawn Finer och även Caroline af Ugglas fick högre. Det innebär indirekt att internationella juryn inte hade en enda favorit bland de som gick direkt till Globen!!

Jennica... sa...

Nu har jag ändrat och skrivit rätt! Tack! :)