17 mars 2009

Andra dagen.....

Sitter här och väntar på att Josefine ska komma hem med skoltaxin. Nu när jag är mammaledig (ännu utan bebis) så får hon inte längre gå på fritids utan måste komma hem direkt efter skolan. Det blir lite nya rutiner för oss alla.

Jag har redan upptäckt att jag kommer att dela in dagen i "med och utan Josefine". I alla fall nu innan bebisen har kommit men jag kan tänka mig att det kan bli så även med bebis. På förmiddagarna fram till två ungefär så är dagen helt och hållet min egen, och när sedan Josefine kommit hem så ska det göras mellanmål, läsas läxor och mysas med henne. När sedan bebisen kommit blir förmiddagarna min och bebisens och på eftermiddagen så får vi alla samsas om varandras sällskap. Tur att man får vänja sig gradvis, det blir mycket nytt men också mycket mysigt!

En annan sak som jag också redan nu vet är att jag kommer att vara dålig på att äta. Jag glömmer liksom bort att äta när jag är själv, och när jag äter något blir det mest smörgåsar.....inte så nyttigt precis.

Idag har jag tvättat tre tvättar och läst ut en bok. Försöker att vila så mycket jag kan utan att få för dåligt samvete.....man måste ju ladda inför dagen D. Nu när jag dessutom inte sover på nätterna så är det skönt att vila lite på förmiddagen. Men idag har jag inte sovit utan bara läst, känner det nu......är trött! Man blir lätt lite degig när man bara slappar runt här hemma. Men känslan av att bara vara hemma är skön!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bra att du har det bra.

Fortsätt med det.

Pappan

Kim sa...

Låter nice! Hade också velat softa runt hemma! :)

Pernilla sa...

Låter underbart!!!
Tips angående mat! När ni gör middag (för det gör ni väl?), gör alltid en extra portion som du har klar nästa dag. Så skönt att bara värma på och så får man schysst mat. Mackor är sådär för nybliven ammande mamma. :)

Jennica... sa...

Hej Pernilla,

Jodå, vi lagar mat varje kväll. Och nu står det faktiskt en tallrik redo att värmas i morgon. Ska bara "komma ihåg" det.....är inte så hungrig, mest törstig....

Och nej, mackor är ingen höjdar-diet precis.....