21 januari 2009

Gravidstatus

Idag har jag gått exakt 30 veckor av min graviditet. Nu är det alltså bara 9 veckor och 6 dagar kvar till beräknad leverans! Vad tiden går fort! Nu längtar jag riktigt mycket....

Jens nämnde häromdagen att glider igenom mina graviditeter ganska obemärkt, vilket är sant. "Glida obemärkt" låter i och för sig lite mer graciöst än vad jag känner mig.....men det var inte riktigt i den bemärkelsen han sa det! :)

Men jag mår bra! Inga krämpor eller så, utan jag och magen växer som vi ska, det tuffar på liksom. Jag väger mig inte utan det får bli som det blir, men jag tror att jag har gått upp ungefär 10 kg nu och det börjar kännas. Magen har tagit ett skutt den senaste veckan, den har blivit större och "tippar" liksom lite framåt/nedåt nu. Kan också vara så att jag svankar mer ju tyngre det blir. Flåset är "inte helt bra" och nu har jag börjat fuska med hiss på jobbet, jag jobbar på tredje våningen. Ner går jag alltid, men ibland fuskar jag när jag ska upp....

Har också börjat "känna" min kropp, jag känner till exempel min bäckenbotten ibland. Det gör inte ont, men jag känner den....vilket innebär att den nu börjar förbereda sig för dagen D! Även ryggen gör sig påmind ibland, inte heller den med smärta men den känns ibland när jag ska resa mig och så. Så kontentan är att jag mår bra - och för att vara i sjunde månaden så mår jag oförskämt bra!

På klädfronten upptäckte jag i morse att det nu börjar bli dags att införskaffa något mer mamma-plagg. Har hittills kunnat använda mina egna klänningar och toppar, bara köpt två par mamma-jeans och två toppar. Mina vanliga toppar funkar ännu, men det jag upptäckte i morse var att mina klänningar gör att jag ser större ut än vad jag egentligen är. Och det känns ju onödigt, minst sagt! De följer liksom inte kroppen utan hänger mest och förstorar......så det får nog införskaffas något mer plagg innan det är dags.

Nu är bebisen ungefär 41 cm lång och väger ungefär 1700 gram, enligt en website jag tittar på. Exakt hur stor vår bebis är vet jag inte. Men det ger en fingervisning i alla fall. Så en lång smal typ är det! :)

2 kommentarer:

Kim sa...

Heja Jompis och heja Acka!

Jennica... sa...

Vi kämpar på!!