29 december 2008

"I denna ljuva sommartid" av Mari Jungstedt



Peter Bovide mördas på sin dagliga morgonjogging runda. I husvagnen på campingen där de firar sin sommarsemester sover fortfarande hans fru och deras två små barn. 

Karin Jacobsson vid Visbypolisen leder utredningen, eftersom kommissarie Anders Knutas är på semester med sin familj. Han avbryter dock denna semester och kommer hem och tar över utredningen. Karaktärerna vid Gotlandspolisen är samma som i Mari Jungstedts tidigare deckare och jag tycker mycket om att följa dem. Tycker det är halva behållningen när man läser flera böcker av samma författare, i samma serie (även om de går att läsa fristående), att få följa de kända karaktärerna och se hur det går  i deras liv.

När sedan ytterligare en man mördas, börjar poliserna vid Visby polisen att se sammanhanget med ett brott som hände på 80-talet. Sakta men säkert nystas sanningen fram.

Man får även följa relationen mellan reportern Johan Berg och Emma Winarve (som hade en viktig roll i en tidigare bok). Även Karin Jacobsson tar ett kliv framåt i denna boken, och man får reda på hennes mörka hemlighet som till stor del påverkar hennes liv. 

En super-bra svensk deckare!! Är helt inne i Mari Jungstedts böcker just nu. Har du inte läst dem - så gör det!! 

Inga kommentarer: