03 november 2008

Städning och förberedelser

I lördags tog jag och Jossan itu med hennes rum, som har sett ut som ett bombnedslag ganska länge. Allt - och då menar jag faktiskt det - har legat på hennes golv. Leksaker blandat med böcker, kläder och under allt detta hittade jag ett lager av 7 (!) filtar och 1 täcke!

Men efter en massa sorterande, dammande, plockande och fixande så är hennes rum nu jätte-fint! Nu har hon stenkoll på vilka pysselböcker hon har, vilka målarböcker, alla tuschpennor fungerar, alla spel är sådana som hon faktiskt spelar och så vidare. Allt blir ju så mycket roligare så!

Vi har också infört ny rutin, eller ny och ny.....den är inte ny, men nu ska den införlivas och på allvar skötas. Varje kväll innan man går och lägger sig ska man städa undan det man lekt med under dagen, inget stort krav men det har inte riktigt funkat. Hon får bli lite duktigare på det och jag och Jense får bli duktigare på att påminna henne.

Jens har slitit som en galning hela helgen med att fixa det sista i biorummet. Han har målat dörrar, han har satt fast lister, han har satt fast de plattor med fint tyg som ska sitta på dörrarna, han har satt upp draperi som hans mamma sytt jätte-fint, han har satt upp spotlights och en massa annat. Oj! vad duktig han har varit!!!

Vi hann faktiskt med en pannkaksfika med Frank och Lotta också, plus att de hjälpte till lite med biorummet. Lotta med draperiet och Frank med en av dörrarna, och det var bra för den var väldigt tung så jag hade inte varit till någon större hjälp.

Jossan fixade också till biorummet. Hon gjorde jätte-fina popcornsboxar, biljetter, skylt till biljettkassan och en massa fint som ni kommer att få se på era respektive premiärer! :)

För igår var det dags - FÖRSTA BIO PREMIÄREN!!!! )

1 kommentar:

Kim sa...

Såååå spännande att få se allting! =)