04 november 2008

Andra ultraljudet!

Idag var vi på ultraljud nr 2! 

Det är så spännande och man får riktigt känna sig gravid. Det blir liksom väldigt verkligt, även om det är svårt att förstå att det där lilla pyret som rör sig där inne är en bebis - vår bebis! Men det är fantastiskt och jag blir alldeles lycklig och varm i kroppen när jag ser det lilla hjärtat picka på. För att inte tala om när jag ser att den ligger där och dricker fostervatten och rör med händerna. :)

Vi fick vårt "leveransdatum" framflyttat några dagar, så nu är bebisen beräknad att komma 31 mars. Detta innebär att jag har gått fulla 19 veckor i morgon, snart halva tiden alltså (om en vecka).

Det är fantastiskt med ultraljud. Förutom det uppenbara, att man ser kropp, huvud, armar och ben så har vi även sett ögon, näsa, hjärtat med alla kamrarna, stora kroppspulsådern, njurarna, urinblåsan och till och med den lilla tungan!!

Nu är bebisen ungefär 19 cm lång och väger ungefär 210 gram. En riktig baddare! :)

En fin bild i profil! Det som sticker upp nedanför hakan är den lilla handen.


Här ser ni den lilla foten underifrån! 

Vi tog inte reda på om det är en pojke eller flicka. Jag säger 'han' hela tiden, påverkad av Jens. Men nu är han helt plötsligt övertygad om att det är en flicka! :) Jossan har fortfarande beställt en lilla-syster! :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra att allt är bra! Så stor "den" har blivit. Jag förstår att ni gläds åt den lilla. Fortfarande den finaste jag sett.
Kram till er båda från mamma och pappa.

Anonym sa...

Man fraperas av att han/hon är så vacker.

Pappan

Kim sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kim sa...

Sötaste bebisen! Klart lik sin favoritmoster!

Anonym sa...

Hej Jennica! Gick precis in på din blogg efter en dags julskyltande i Halmstad. Det blev SÅ fint, en röd härlig julavdelning med en upp&ner vänd gran på väggen med mycket belysning och vackra kulor och naturligtvis orkidéer!!! och en stor gran med traditionellt pynt, såsom lingonris, hjärtan med röda bär, frostiga nyponkvistar, plåthjärtan, mm. Så hämtade jag Molly i vallen som skulle på bandy
träning, åkte vidare till Center syd o handlade mat och årets glögg
2 flaskor (vilka blå fina flaskor) o sedan tillbaka igen och hämtade henne och vips vid spisen och lagade mat och nu.......en stund vid datorn PUHHHHH
Men vilket fint litet knyte jag såg på bloggen!!! Så tydligt man ser allt! Så skönt att allt ser bra ut. Vi hörs,Kram, Christine.

Jens sa...

Övertygad är fel ord... jag såg ingen snopp på ultraljudet vilket fick mig att misstänka att det kanske var en tjej... och andra sida... vad vet jag om ultraljud!!

Jennica..... sa...

Jaaaa, visst är den fin! Man blir liksom helt glad av att se de där bilderna!

Och ok, 'övertygad' var fel ord. Sorry....vi får väl se vad det blir.... :)