21 oktober 2008

"Änglar" av Marian KeyesIgår lyssnade jag färdigt på "Änglar" av Marian Keyes (CD-bok).

Jag läste Marian Keyes första bok (tror jag..) om familjen Walsh - "Vattenmelonen" - när Jossan var nyfödd. Tyckte då att den var sådär. Nu har jag lyssnat på ett par stycken som CD-böcker - och det är en helt annan sak. Det är Rakel Molin som läser och hon är fantastiskt rolig!!


"Änglar" handlar om Maggie Walsh, en av de äldre systrarna i den något knasiga familjen Walsh som bor på Irland. Hon känner sig inte helt nöjd i sitt äktenskap och när hon kommer på sin man med att ha en affär med en annan kvinna, så åker hon helt sonika till sin väninna Emily som bor i Los Angeles. Väl där så får man följa hennes tillbakablickar på sitt liv och äktenskap, samtidigt som man får följa hennes och Emilys liv i LA. Man lär känna Emilys något udda LA-vänner och den något ytliga och filmhysteriska tillvaro man lever där. Allt kretsar kring film.

Alla karaktärer är mer eller mindre udda och knäppa. Men de är knäppa på ett så övertydligt sätt, för alla utom för dem själva, att man bara kan tycka att det är enormt charmigt! Det finns trots alla knasigheter en allvarlig underton som behandlar livet och det svåra med att leva
i en relation.

Har ni tidigare tvivlat eller inte tyckt om Marian Keyes böcker, lyssna på dem istället. De är vansinnigt roliga!!

2 kommentarer:

Kim sa...

Alltså jag tror på fullaste allvar inte att jag kan koncentrera mig på en ljudbok. Jag hade säkert svävat iväg i tankarna som vanligt.

Jennica..... sa...

Testa! Du vet ju inte hur det är om du inte testar. Jag har några cd-böcker hemma om du vill låna, fast du vill kanske hellre ladda ner mp3 till mobilen eller vad du nu har. Men testa, det är super-mysigt!