17 augusti 2008

"Smuts" av Katarina WennstamPå baksidan av boken "Smuts" som är skriven av Katarina Wennstam, står det att man inte kommer att lämnas oberörd när man har läst boken....och det är alldeles sant. Man kände sig illa till mods under hela tiden man läste den faktiskt.

Boken handlar om prostitution, människohandel, trafficking, torskar och sexköpslagen. Inga positiva ämnen precis, men viktiga att skriva om. Boken är ju skönlitterär och därmed inte sann, men i detta fallet innebär det enbart att det inte är en verklig händelse med just dessa människor som har beskrivits. För övrigt hade den - tyvärr - kunnat vara helt sann.

Jonas Wahl lever ett till synes "perfekt" liv, med en karriär som framgångsrik advokat. Hans fru Rebecka har en egen karriär inom TV och tillsammans har de två tonårsbarn. De bor i en fantastisk villa som är inredd enligt designkonstens alla regler.

Det pågår ett uppmärksammat rättsfall där en kvinna och två män står åtalade för bordellverksamhet, människohandel och misshandel. Jonas är expertkommentator för TV, detta trots att han bär på en mörk hemlighet. Prostitution och bordellverksamhet är inga ovanligheter för honom....

Läs denna bok om ett viktigt ämne! Du kommer som sagt inte att lämnas oberörd!

Inga kommentarer: