06 augusti 2008

"Jenny S" av Denise Rudberg


Jenny är tjejen som lever tillsammans med killen hon blev ihop med på högstadiet, i lilla Habo utanför Jönköping. Hon jobbar sedan 10 år på banken, hennes första anställning. Hon trivs bra med livet och vill bara att allt ska vara "som vanligt". Hennes barndom kantas av problem och när hon är 14 år så "flyr" hon från sin mamma och hennes nya man till sin bästis och bor där. Hon lever ett tryggt och inrutat liv och vill ha det precis så.

Helt plötsligt en dag, utan fövarning, så  lämnar hennes pojkvän henne för hennes bästa vän. Ett 10-årigt förhållande och hela hennes trygghet rämnar på en sekund. Rent instinktivt flyr hon. Hon packar sina väskor och de privata saker hon har och kör till Stockholm, det enda ställe hon kommer på. Hon tar in på hotell för sina sparpengar och livet är hemskt. Men sakta men säkert får hon en ny anställning och genom sin chef så får hon nya vänner och bygger upp en tillvaro för sig i Stockholm.

Jag blev helt uppskukad av denna boken och läste ut den på på en kväll och en eftermiddag! Ingen djupare bok men ändå fint skriven, om relationer - både kärleksrelationer och vänskapsrelationer. En riktig sträckläsar-bok! Och jag älskar karaktärerna - speciellt Bo och Per. 

"Jenny S" är första delen av tre fristående delar. Den andra heter "Matilde" och den sista som precis har kommit ut heter "Åse". Jag har lyssnat till "Matilde" som CD-bok för ungefär ett år sedan och tyckte mycket om den också. Men nu vill jag läsa den igen, och "Åse"!

Ska faktiskt åka direkt till bokhandeln och köpa dem! :) 

Så - "Jenny S" rekommenderas varmt!!

Inga kommentarer: