14 juli 2008

Lugn söndag och lite jobbtankar

Det blev en lugn söndag, om än en med en viss stresskänsla som ligger och gnager....just nu, helt i onödan men den ligger kvar som en påminnelse om att det har varit för mycket och nu är det dags att "tagga ner".....

Jag fick en del gjort också, i ett lugnt och bra tempo. Visserligen sken solen, men det blåste en del, så jag beslöt mig för inneaktiviteter. Så jag tvättade och strök tvätt, jag fixade lite med min garderob (det börjar bli fullt....), jag rensade ur i kylen och slängde en massa gammalt och så åkte jag och handlade en massa mat.

Det jag inte gjorde var: dammsuga, städa Tarzans bur och laga ett halsband till en kund.
Jens är en pärla och har lovat att dammsuga idag. Tarzan och halsbandet får jag nog fixa själv...... :)

Det där med stressen..... Det har varit en hektisk vår på jobbet och jag har känt av en del stress. Inte av att jag har jobbat för mycket, utan mer på grund av en hel del frustration av att saker och ting inte blivit som jag velat. Det har känts ungefär som om allt som har kunnat gå fel, faktiskt har gjort det. Både stort och smått. Ibland är IT branschen extremt frustrerande och jag måste erkänna att jag är rejält trött på det. Jag tycker ju så mycket om mitt företag och mina arbetskamrater, och jag trivs på mitt jobb. Men arbetsuppgifterna......jag skulle väldigt gärna vilja jobba med något annat än IT, något som inte innefattar IT överhuvudtaget. Men vad?

Jag vet verkligen inte vad jag "vill bli när jag blir stor"! Jag tycker om att arbeta som projektledare, och det behöver man ju inte vara inom IT-branschen för att göra. Det finns ju en massa andra spännande branscher såsom tidningsvärlden, bokbranschen, mässor, mode - ja, en massa. Men ändå så vet jag inte riktigt. Ska ta mig en funderare över semestern tror jag. Samtidigt så har jag ju varit här på mitt jobb i nästan 6,5 år och så länge har jag aldrig varit någonstans. Tanken på att byta företag känns lite läskig måste jag erkänna....den där gamla klyschen "du vet vad du har, men inte vad du får" stämmer faktiskt ganska så bra!

4 kommentarer:

Kim sa...

Det är inne att byta jobb ju. ;)

Jennica..... sa...

Ja, och inne vill man ju vá!! :)

Kim sa...

Såklart! Men jag tycker du verkar vara på rätt spår i funderandet, projektledare känns ju som din grej, men du borde kanske prova en bransch som är mer Ackig? Jag vet inte heller vad jag vill bli när jag blir stor, tänkte börja med att bli rik iaf. ;)

Jennica..... sa...

Ja, det är en bra början. Och ja, jag känner som du, borde hitta något som är mer "jag". Det är ju faktiskt inte IT...
Jag behöver blir bättre överhuvudtaget på att känna efter och börja göra mer saker som är "jag", och som jag vill. Inte sånt som jag jag tror att andra förväntar sig att jag ska och bör göra.... Det är inte lätt att bli vuxen!