12 maj 2008

Sommarhelg!!

I helgen har det varit sommar! Vilket väder! Det tror jag att jag har sagt ungefär tusen gånger denna helgen.....men det känns fortfarande overkligt med högsommar värme i början av Maj!

Fredagens disco-kalas gick bra. Bra men intensivt! :) Alla ungarna verkade nöjda och glada. Men vid något tillfälle så fick jag faktiskt fråga Jossan om de hade kul....svårt att avgöra när alla springer omkring, skriker, brottas....några försöker dansa....någon bara sitter.... Men Jossan försäkrade mig om att alla hade kul! Massor med fina presenter fick hon också!

I lördags var det städ-dag i området med samfällighetsföreningen. Vi planterar, fäller träd, plockar skräp och lite så. I år fylldes det även på ny sand i sandlådan och alla vägskyltar tvättades. Det är faktiskt riktigt trevligt. Vädret var ju fantastiskt och då är ju det mesta kul i och för sig. Jag var med och planterade vid infarten plus alla väghinder, riktigt fint blev det. Efteråt så grillar vi korv och känner oss duktiga.

Jens och Jossan åkte och red. Jag hann med ett glas vin med Christine på deras terass och att plocka undan lite därhemma, för på eftermiddagen kom Sempa, Malin och lille Samuel. Jätte-kul att träffa dem igen! Jag har inte träffat dem på nästan ett år.... Malin mår mycket bättre även om hon fortfarande äter smärtstillande. Samuel är en riktig solstråle på 1,5 år, jätte-glad och full av bus! En mini-Sempa! :)

Det blev en härlig helg! Vi var ute mer eller mindre hela tiden. Samuel upptäckte studsmattan så där spenderade vi en del tid. :) Vi åt fantastikt god mat! Jens hade komponerat menyn: grillad forell som var fylld med dill, vårlök och rödlök och till det åt vi nypotatis, sallad och två kalla såser (romsås och gräslökssås). Super-duper-gott!!! Till efterrätt blev det jordgubbar och grädde! Riktig sommarmat!! Plus att vi åt massor med gods, chips, ostbågar, choklad.....så nu ska jag nog inte äta mer...i alla fall inte denna veckan! :)

Igår eftermiddag när de åkt hem så klippte Jens gräset och jag målade färdig ljugarbänken. Nu står den och torkar och sedan skall den placeras ut på sin plats. Foto kommer såklart!

Det är så härligt nu i trädgården! Allt grönskar, häcken växer så det knakar! Vissa plantor har blivit dubbelt så höga sedan vi planterade dem för ett år sedan. Även syrenerna som vi planterade förra helgen växer, de har säker växt 5 cm redan! Roligt att det tar sig så bra.

Inga kommentarer: