03 november 2014

Hej MåndagDå var förra veckan avslutad och det känns som en liten milstolpe att ha tagit mig igenom den. Och så var det då måndag, dagen före det där stora mötet. Det lär bli en tuff dag, förmodligen rätt så lång. Men, när den väl är avklarad så är det värsta över för denna gången. Då väntar en god middag hemma hos mina föräldrar och sedan en god natts sömn där, eftersom de bor i Malmö där mötet skall vara. 

Och hör ni....det här med måndagar. Ska vi inte vara lite snällare mot just den dagen...? Vi satsar alltid stor på fredagar, kanske klär oss lite finare och laddar inför helgen. Alla är glada och stämningen är hög. Men det där klarar fredagen galant alldeles själv, eftersom den har själva stämningen inbyggd eftersom den är ett avstamp in mot helgen. 

Måndagen däremot, har ett rykte om sig som en hemsk dag, en dag då vi helst vill dra täcket över huvudet och stanna i sängen. Det är dagen som är den första dagen på arbetsveckan efter en skön helg. Men kanske skulle vi ta och behandla måndagen lite bättre.... Varför inte klä upp oss lite extra på måndagar, ladda inför veckan som kommer, göra ett finfint avstamp in i veckan så att den fortsätter lika bra?! Det bestämmer vi tycker jag!

Så måndag, nu kör vi!


11 kommentarer:

Flower of Fame sa...

Låter som en fin ide. Klart man ska börja veckan positivt. Hoppas ditt möte går bra. Ha e det fint. Kram Pernilla

FJÄDERNEJLIKAN sa...

Låter som en kanonide, tycker jag. :-)Visserligen tycker jag inte att måndagar är såå hemska, utan helt ok. Jag ser helgerna som del 1 på en vecka och månd-torsd som del 2, som innebär mkt roligt som är just vardags-betingat, gäller ju att upphöja de små olika glädjeämnen som finns i vardagen och se till dem och inte till allt tråkigt som måste göras. :-) Kramizz o ha en fin måndag/Laila

Helén i Vilrummet sa...

Det låter som en alldeles underbar idé! Fast för mig är tisdagen den värsta dagen i veckan. På måndagen har jag en hel del energi kvar som jag har alstrat under helgen. Men på tisdagen, då kommer tröttheten ifatt efter att inte fått sova till jag vaknar av mig själv i två dagar. På onsdagen sen, ja då är man halvvägs och sen går det av bara farten. Men tisdagen, den tycker jag förtjänar extra uppmärksamhet. Vi har faktiskt tisdagsfika på jobbet istället för fredagsfika. Det tycker jag är bra.
Kram Helén

HönaPöna sa...

Jag har lite mer tisdagsångest... klart jobbigast dagen i mitt liv. Kanske för att jag stänger förskolan då och jobbar länge. Och sen är jag ju ledig varannan måndag, det är fint det!
Ha en skön kväll!

Nellie - the Flying Hippo sa...

Mycket bra idé! 😃 Lycka till i Malmö. Kram

Choices by Annie sa...

Men du vilken fantastisk tanke.
Jag tillhör nämligen samma skara som katten Gustaf och avskyr måndagar. Brukar vara den absolut tröttaste dagen på hela veckan. Kan bero på att jag sällan slappnar av på helgerna utan oftast har fullt upp. (det är ju de enda dagarna man som familj kan få något vettigt gjort)

Men jag tror att jag från och med nästa vecka ska börja hylla måndagen istället. Byta ut avskyn mot att ta hand om mig själv den dagen istället. Unna mig extra mycket honung i teét och kanske inte lägga på mig för mycket jobb på denna dagen. För jag har ju faktisk möjligheten att styra mina dagar precis som jag vill;)

Hoppas mötet går bra.

Fin kväll till dig
Kram
Annie

anettan sa...

Jag vet inte hur men här hemma blir det ofta söndagsmiddag på måndagar. Maten som var planerad till söndagen har fått vänta till måndagen då det blivit andra planer på söndagen haha. Kram Anette

Birgit sa...

Bra idé! Fast jag gillar måndagar :-) Vi har haft en lugn skön kväll här hemma!

Anonym sa...

Jaaaa så gör vi! Vad duktig du varit som jobbat så hårt! Hoppas det lugnar ner sig efter mötet! kram och natti natti/Sofia

Finurliga Fröken sa...

Ja varför ska man inte piffa till måndagen så den känns lite lättare? Fast för mig är tisdagar alltid värre. Kram.

bara anna sa...

Jag älskar måndagar! En ny härlig vecka att se fram emot. Jo, men det är sant, ha ha, och jag är glad för att jag kan känna så. Söndagsångest? Det vet jag inte vad det är längre...
Kram!