02 november 2014

Bästishelg på Ystad Saltsjöbad


Min bästa vän har fyllt 40 år och det firades med att hennes sambo gav henne - och mig! - en helg på Ystad Saltsjöbad tillsammans! Vilken lyx! Vi var där förra helgen och det var så himla mysigt att få vara iväg bara vi två, med massor av tillsammanstid att 'bara vara' och prata i lugn och ro om allt som föll oss in.Vi började med en härlig promenad längs havet. Det är så fint! Det blåste på rätt bra och när vi kom tillbaka till hotellet så kändes det helt rätt att krypa in i morgonrockarna och bege oss ner till spaavdelningen.Vi började med ett glas bubbel i den nya champagnebaren. Vi satt här, i dessa sköna sofforna och tittade ut över havet och pratade på om allt möjligt. Ofantligt mysigt att få vara tillsammans så länge och i så lugnt tempo, att verkligen ha tid att prata om allt som vi vanligtvis inte riktigt hinner få till pga jobb, barn och allt annat som pockar på uppmärksamhet. Men i en mjuk soffa, i morgonrock och ett glas Prosecco i handen så fann vi ro.


Miljön var verkligen superfin! Jag älskar ju känslan av att vara på spa, jag älskar lugnet och dofterna och hela känslan man får i kroppen. Men jag har inte varit någonstans där det varit så här fint, överallt. Jag har varit på Varbergs Kurhotell några gånger och jag gillar verkligen deras spadel, medan rummen är lite tråkiga. Här var varje liten del genomtänkt och gjorde sitt till för att skapa en helhetskänsla.

 De hade öppnat en ny del med just champagnebaren men även detta rum som låg i dunkel, med en stor öppen spis i mitten och runt om tronade härliga sängar där man kunde krypa ner.


Men det fanns också detta rum som badade i ljus där det också fanns bäddar, men här bäddade man inte ner sig utan här kunde man ligga bekvämt utan filtar och täcken. En annan typ av känsla helt enkelt.


Även här fanns en fin öppen spis som sprakade sådär hemtrevligt och gav en härlig doft. Det var som sagt väldigt ljust i detta rummet och man hade utsikt över havet. Såå rofyllt! Här låg vi i ett par timmar och läste bok, drack vatten och mumsade på gröna äpplen.


 Förutom att dricka bubbel, ligga och läsa bok och prata, prata, prata, så hann vi äta en fantastiskt god 3-rätters middag, vara med på music quiz, sitta i varmt bad utomhus, sova gott en hel natt och äta supergod frukost.

Och så gjorde vi en behandling som hette "The Creek Experience". Själva spadelen heter The Creek och denna behandling var en två timmar lång upplevelse för hela kroppen. Själva miljön påminde om en tropisk regnskog och det var verkligen en upplevelse. Så fint! Och så genomtänkt in i minsta detalj.

Man gick in genom en dörr och möttes av denna gång, med växter på väggarna och man vadade fram i ljummet vatten som nådde till vristerna. Det kändes direkt att detta var något speciellt!

Bild lånad från YSB
Man fick börja med ett fotbad och sedan fortsatte den två timmar långa färden genom olika behandlingar med ansiktsmask i ångbastu, aromabastu, man fick skrubba sig med krossad is, sjunka ner i denna lilla "lagunen" och dofta i små skåp med olika aromer. Man fick skrubba varandra i ett hamam, smörja in sig med afrikansk lera, duscha i härliga duschar som påminde om regn och vattenfall och allt avslutades med att man smörjde in sig i ljummen olja och satt i en varmluftsbastu för att oljan skulle sjunka in.

Det var efter denna behandling som vi hamnade i de där härliga bäddarna och bara låg och mös med våra böcker i ett par timmar! L J U V L I G T !!!

Bild lånad från YSB
Jag komma absolut att återvända till Ystad Saltsjöbad och jag gör det gärna med Sara! Det var ett perfekt sätt att varva ner tillsammans och få 'bara vara' tillsammans utan något att annat som pockar på uppmärksamhet. Och det här att gå runt i morgonrock och tofflor, man kan ju liksom bara gå lugnt och sakta och liksom känna sig avkopplad. Härligt!


6 kommentarer:

Hemma på Ekbacken sa...

Ååååå vad avundsjuk jag blir. Ysb är min absoluta favoritplats och varje gång jag åkt därifrån så längtar jag tillbaka. Jag förstår fullt att du hade det bra.
Kram Linda

Villa Ell sa...

Det ser verkligen underbart ut... Vilken present för dig med att få följa med och härligt att få bara vara med sin bästis

ha en fin start på veckan
Kram Sandra

TITTILINA sa...

Åh vad härligt ni verkar ha haft det! Jag har aldrig provat den där Creek Experience, men måste nog göra det nästa gång vi kommer dit.

Kram

Birgit sa...

Så fantastiskt härligt det låter!!

Kim sa...

Vad fint det ser ut! Nu spaar ju inte vi, men det hade varit kul att gå in och kika iaf!

LINA LUNDBERG MammaLivet på landet sa...

Åh va underbart!