15 september 2014

Än blommar det


Titta på solrosorna, som de växer! Kommer ni ihåg att jag skrev om dem för ungefär tre veckor sedan? Det är inte jag som planterat dem, kanske en fågel som tappat ett frö i farten... Men vackra är de och de växer så det knakar som sagt. Men jag undrar jag om de hinner blomma innan det blir för kallt...hoppas det.....det hade varit så vackert att få gula färgklickar i trädgården nu när vi går in i hösten.

Och det mest positiva som kom ur denna överraskningen som det ju var när de började växa, är att jag, som egentligen inte gillar gula blommor, nu har fått en idé om en plats i min trädgård där jag ska ha en hel massa solrosor nästa år!


Och det fortsätter blomma i trädgården lite här och där, fint! Det känns bra att kunna titta ut på både rosa, vita och blå färgklickar när vinden viner runt knutarna. Men ska jag vara riktigt ärlig, så känner jag mig lite färdig med trädgården för i år, nu känner jag mer för att fixa och dona inomhus. Det brukar fungera sådär varje år, när våren börjar närma sig då väcks mitt trädgårdsintresse till liv och det brukar 'peaka' i början av sommaren! Då vill jag plantera och odla mest hela tiden! Men nu, när hösten knackar på dörren, så avtar intresset och intresset för inomhusmys ökar!
Nu ska jag minsann hålla mitt löfte till mig själv, nämligen att krypa i säng i bra tid.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Godnatt finis och fina blommor💛kram Sofia

Flower of Fame sa...

Visst är det så att innepysslet är mysigt på hösten. Fast igår var det så fint att det kändes som sensommar igen. Då vill jag bara vara ute. Ha en fin dag Kram Pernilla

Hannis sa...

Det är så fint att det fortfarande blommar.
Och att det är så varmt att jag kan gå i t-shirt på kvällen=))
Det gillar vi!

Kram Hannis

Villa Ell sa...

Jag håller med, trädgården är ingen prio nu... jag vill sopa bort och städa undan och välkomna hösten...
Ha en fin dag
Kram Sandra

Choices by Annie sa...

Så fina de är dina solrosor. Här blommar de för fullt och fler knoppar är påväg. Nästa är ska jag plantera egna solrosor jag med,) Det är onekligen en vacker höst vi har. Såg idag att vår fläder har tre blommor som blommar för en andra gång detta år ;)

Önskar dig en fin dag
Kram
Annie

Sallys hus sa...

Hej hej!
Jamen precis så känner jag med...nu vill man mysa o fixa inne.
jag skulle också vilja ha solrosor någonstans...sånna där lagom små och så många att man kan plocka in...

å Grattis till vinsten om jag inte redan sagt det...vilken grej!! en träningsresa...det skulle jag behöva åka på i några månader..;)
kram Katarina

pillan sa...

JA! Jag har en lavendel i en kruka som är helt otroligt fin! Hörde av någon att de inte vill ha så mycket vatten...så det kan ju bero på att jag knappt pysslat om den senaste månaden...?!

Ha en strålande tisdag Kram P

Fru Sederblad sa...

Åh, solrosor... älskar solrosor och kraften de ger!

Helén i Vilrummet sa...

Gud vad det blommar i din trädgård. Underbart! Här är mest visset faktiskt. Men jag är som du, nu lockar inomhusmys istället.
Jag vet inte om jag svarade på din fråga om nya doften på The Body Shops bodybutter Wild Argan Oil. Det dofta underbart, lite lagom och inte riktigt så intensivt som deras andra. Sen doftar den ju lite ändå, men det är en behaglig doft. Prova, vet ja!
Kram Helén

Melody and M.E sa...

Jag har precis gått runt i vår trädgård och konstaterat precis som du, att det blommar fortfarande rikligt.
Flera rosbuskar är fulla av knopp och fortsätter vädret så här så kan vi glädja oss länge åt blommor i Skåneland.
Kram M.E

Anonym sa...

Så härliga solrosor! Det är så lätt att glömma bort hur vackra de är :)
Kram Sara

anettan sa...

Men visst är det så härligt. Älskar solrosor, man blir s glad av dom. Kram Anette

Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar. sa...

Vad härligt att det fortfarande blommar. Jag håller mig fortfarande krampaktigt kvar i sensommarkänslorna och vill inte riktigt släppa taget än, men nu blir det verkligen kallare och mörkare ute så det är väl bara att kapitulera och välkomna hösten :)

Kramar

Suz sa...

Så vackra bilder och vi får hoppas att solrosorna hinner slå ut och blomma vackert.

Ha det gott!
Kram
Suz

Finurliga Fröken sa...

Solrosor är ju fantastiskt vackra! Va härligt att ni har dom i trädgården. Kram

Hemma på Ekbacken sa...

Solrosor är en av dom vackraste blommorna. Jag har plan på att sätta det till nästa år med. Otroligt vackert i höstsolen.
Hoppas du kom i säng i tid ;-)
Kram

jannice lindell sa...

Här växer knappt inget.... :(