18 augusti 2014

Heja sommaren


Nu är vardagen verkligen igång! Även skolan har börjat så nu är vi alla i farten igen med både jobb, skola och dagis. Fotbollsträning för både stora och lilla tjejen har börjat. Det finns föräldramöte bokat i kalendern och jag har redan hunnit med min vända i fotbollskiosken. Jodå, vi är igång!

Och - det är helt ok faktiskt! Missförstå mig rätt nu, jag älskar semester och hade kunnat ha det ett tag till! Men, nu är det som det är.....semestern är slut och vardagen har tagit vid och som sagt, det är helt ok.

Det som däremot inte är ok är att sommaren verkar ge vika för hösten. I alla fall för sensommaren. För temperaturen har fallit dramatiskt, ungefär 10 grader mindre än för bara en vecka sedan. Det regnar och blåser förfärligt och himlen är full av tunga mörka moln. Det är faktiskt inte ok. Augusti är en sommarmånad hävdar jag och jag är inte redo för någon höst än!

På jobbet har några redan börjat med stövlar och stickade tröjor och säger att de tycker det är så mysigt nu när hösten kommit. Att man kan krypa in under filt och tända ljus.

Hallå?! Det är augusti!!! Det är sommar!! I alla fall enligt kalendern! Här ska det minsann inte krypas in under filt, drickas te och tändas ljus.....

Ok, att njuta i solstolen och ta ett kvällsdopp kanske jag får anse mig färdig med. Men - jag är inte färdig med sommaren! Nixipixi!

8 kommentarer:

Flower of Fame sa...

Håller med dig att sommaren gärna får vara här lite till. även om vädret känns knäppt och kallt.ha en fin kväll Kram Pernilla

Anonym sa...

Ja fy vad kallt det blev på en gång! Liiite mer sommar hade inte varit helt fel...
Tack för fina ord på mitt inlägg <3

Kram Sara

Hannis sa...

Sommaren är kvar!
När det blir september då tar jag fram koftor och boots men inte före det=))

Kram Hannis

dianasdrömmar sa...

Nej, jag är inte färdig med sommaren än...:) kramis Diana

Choices by Annie sa...

Här börjar vardagen på riktigt idag och det känns faktiskt riktigt härligt;)
Gillar din positiva inställning och jävlar anamma när det kommer till Sommaren;) Här har jag nog gett upp, resignerat och välkomnat hösten men filtar, teer och gummistövlar.

Men du jag hoppas att du har rätt, att sommaren inte är över, för jag hade gärna haft några fler soldagar. (behöver ju plocka in äpplen och aronia och det är mycket roligare att göra i sol än i regn)

Fin dag till dig
Kram
Annie

Helenas enkla vardag sa...

Hösten behöver inte komma så plötsligt. Visst är det kul att få ta på sig byxor ibland, men det behöver ju inte bli höst för det, den kan komma i September.
Kram Helena

Melody and M.E sa...

Håller med dig helt och fullt! Sommaren bara måste komma tillbaka!
Mötte en kvinna i svarta läderstövlar, svart kappa och sjal runt axlarna idag och jag ville blunda!
Det är ju i augusti havet är varmt och man ska kunna ta sig ett kvällsdopp efter arbetsdagen och njuta av sensommaren tills mitten av september!
Kram M.E

Home2tiny sa...

Håller med dig såå mycket. Jag har ju fortfarande semester o vill inte ha översvämmningar, storm o kyla, fyy så trist. Vill ha tillbaka sommaren eller i alla fall sensommaren nu. Kramisar Tina