29 augusti 2014

Fotboll tänka sig

 

Tänk att jag skulle bli en fotbollsmamma. Hänga vid fotbollsplaner, heja som en galning på matcher, stå i kiosken på idrottsplatsen, tvätta lagets matchkläder. Och dessutom till två tjejer. Ja, nu har den lilla också börjat! Och bara för att göra vardagslogistiken ännu lite mer utmanande, så är det i en annan klubb, i en annan by, här ute på landet. Men anledningen är att den klubb min stora tjej är med i inte har träning för så små tjejer.

Så, nu tränar även Johanna fotboll. Det var träning igår och jag var med och tittade. Så roligt! Tänk er ungefär 20 små tjejer i 5-6 års åldern som yrar runt på en fotbollsplan. Förlåt att jag säger "yrar", men det är faktiskt det de gör. Och det är så charmigt! De springer, de kramas, de brottas, de busar, de lyssnar inte på tränaren, de tar inte i allt för mycket, de har ingen koll på vilket mål de ska skjuta på, ibland tas det ett och annat baletthopp, ibland stannar de upp för att kolla in något som händer vid sidan av planen, ibland bara måste man sätta sig ner och prata en stund. Eller varför inte bara helt enkelt lägga sig ner på rygg och kolla in molnen, för de är ju himla fina! :)

Härliga ungar!


Jag försökte fånga min lilla fotbollstjej på bild, men det var lättare sagt än gjort! Några suddiga bilder på en härlig unge som inte kan vara still!


 

9 kommentarer:

Björn sa...

Det är jättekul tycker morfar.

By the way - din beskrivning på hur de spelar fotboll liknar väldigt mycket HIF.

Hannis sa...

Alltså det sötaste jag vet är småttingar som idrottar.
Herregud då får jag kramp i hjärtat!

Fin helg till dig och dina tjejer/Kram Hannis

Kim sa...

Hahahaha till pappas kommentar!

The Place To Be sa...

Vad kul! Och vilken fin fotbollstjej!

Kram Malin

pillan sa...

Ja jag har också hängt mycket på fotbollsplanen... eller rättare sagt bredvid planen :) !

Filippa har spelat sedan hon var liten men hennes "huvudsport" är ju annars slalom. Fotbollen är mest för att hålla igång "off season"

Trevlig fredag PIllan

Flower of Fame sa...

Härligt med barn som älskar att röra på sig. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Birgit sa...

Vilken härlig liten tjej du har! Fina bilder! Kan tänka mig att det är mycket lek och lite fotbollsspel när de är så små, men huvudsaken är ju att de har roligt!
Sv: Det här med kokos i andra former än som flingor är svårt. Jag gillar kokosmjölk som man har i grytor, men kokosmjöl, kokosvatten osv... smakar väldigt skumt.
Nej, jag kanske också ska gå ut idag.
KRAM

Anonym sa...

Sötaste fotbollestjejen jag sett gahhhhhhhh ursöt! kram Sofia

jannice lindell sa...

härligt med en fotbolsstjej!=)