27 april 2014

Njutning på hög nivå


Vilken fantastisk helg vi har haft! Vädret har varit alldeles ljuvligt! Ibland har jag nästan glömt bort att det bara är april....det har nästan känts som sommar! Det är ju så otroligt underbart att kunna ha dörren öppen, strosa in och ut, barnen kan vara ute och hitta på saker,  man kan sitta ute och äta och så kan man fixa i trädgården såklart!

Det där med trädgården....det är ett intresse som blir större och större varje år. Det är himla roligt! Jag har en massa tankar och idéer...... Mitt mål för i år är att få ordning på mitt pallkrageland. Men jag har också en massa andra idéer, jag drömmer om prunkande rabatter som är översållade med blommor! Men sådana drömmar kostar pengar.....och tyvärr har jag ingen möjlighet att lägga en massa pengar på växter. Så då får utmaningen bli att istället göra det så fint jag kan med så små medel som möjligt. Det är på ett sätt nästan roligare..... För även om det vore så himla kul att bara kunna gå och handla de där växterna man vill för att skapa de där drömrabatterna, så är det ju faktiskt en större utmaning att försöka ordna det på andra smarta sätt!

Denna helgen har jag klippt gräset (samt fått hjälp av min stora tjej med det), jag har rensat ogräs, jag har grävt en rabatt runt ett träd, jag har grävt ihop två andra rabatter och planterat några blommor. Himla mysigt! Och fint blir det....sakta men säkert....


 
Förutom min stora tjej har jag haft hjälp av den här lilla spillevinken...och då kan man inte ha annat än kul!
4 kommentarer:

Flower of Fame sa...

Visst är det kul med trädgård. Jag kan vara där hur länge som helst. Det är som bomull för själen. Ha en fin dag Kram Pernilla

Hannis sa...

Härligt med trädgårdsarbete!
Det är mysigt och ger bra energi=))

Jag tycker att det är själva utmaningen som är grejen.
Att låta det ta tid och göra det man kan med det man har.
Tror inte att jag skulle glädjas på samma sätt om jag bara kunde köpa allt.
Kram och härlig start på din vecka//Hannis

Kim sa...

Tosig liten hjälpreda! :) Kul att du också trädgårdat i helgen. Jag ska se om jag kan rota fram lite "före-bilder" så att man kan jämföra vår progress.

Helén i Vilrummet sa...

Trädgårdsliv är bra liv. Ro för själen. Och när vädret visar sig från denna fantastiska sida så kan man ju inte annat än bli lycklig.
Önskar dig en finfin vecka.
Kram Helén