22 april 2014

Badrumsdrömmar


För ett tag sedan var jag hemma hos min granne och kikade runt hos henne. Det var extra roligt eftersom vi bor i identiska hus. Jag bor i ett parhus och på min gata ligger fem likadana hus och hon bor ett par hus bort. Det var väldigt roligt att se hur hon inrett sitt hus. Spännande att två likadana hus kan se och kännas så olika! Jag fick många tips! Sedan gick vi hem till mig och det verkade som om hon också fick flera tips, för jag pratade med henne igår och hon har gjort en del förändringar i sitt kök som var inspirerat av mitt! Roligt!

Det jag främst tog med mig från hennes hus var hur hon placerat sängen i sitt sovrum, vi har nämligen valt samma rum som sovrum. Det är ett litet rum med väldigt få sätt att möblera på, men jag fick bra idéer som är fullt genomförbara. En annan sak som jag gärna tagit med mig var hur hon gjort sitt badrum. Hon gjorde om det helt när hon flyttade in, flyttade runt både handfat och toalett, tog bort badkaret och satte in dusch. Det blev kanonfint och hon har utnyttjat utrymmet mycket bättre.

Jag började kika runt lite på hur man skulle kunna göra i badrummet. Nu är detta inget jag på allvar tänker mig att göra, det är en alldeles för stor och dyr förändring - men man kan ju drömma! Kanske kan jag göra något enklare.... Jag har två badrum, ett med dusch och ett med badkar. Jag gillar båda, framför allt det med duschen, det är rätt fint faktiskt. Det med badkar är stort och har stor potential, men det är inrett med knallblått och vitt kakel samt inredning i bok. Hmm....90-tal alltså. Inte min favorit...men, det är helt och fräscht så det får vara ok.

Men tänk kakel i grå/sandtoner, inredning i vitt....lite äldre stil, inte så blankt....vägghängdtoa, så mycket fräschare....ett badkar på lejontassar och härlig textil. Och när jag nu ändå drömmer, så tänk en steamer, en sån där dusch där man kan få både ett ångande bastubad och duscha med massagestrålar. Om ni inte vet vad jag menar så kolla hos till exempel Badlagret, de har sådana. Men men, nu ska jag inte skena iväg! :)

Men - man måste få drömma!
 
Nu är den underbara påsken över och vardagen har satt igång. Inte dumt det heller faktiskt, våren är ju här - oavsett påsk eller ej!




Alla bilder från Pinterest


11 kommentarer:

bara anna sa...

Ja du, badrum är roligt att drömma om, finns ju hur mycket fint som helst. Vi gjorde om vårt för några år sedan och det blev jättebra. Bra med ett badkar på ben för man kommer åt att städa så lätt där under, en klar fördel.

Hur går det med killen i huset, är han tam och gosig?

Ha en bra dag!

Kim sa...

Nu ska vi inte racka ner på 90-tal här tycker jag! ;)

Le petit jardin sa...

Vilka sköna drömmar...flera badrum var ju lite av drömbadrum. Själv har jag ett ganska litet badrum så där hae bara fått plats med ett litet badkar, så jag valde dusch med glasvägg istället.

Kul att kunna utbyta idéer med varandra, skitcoolt!!

Skickar en länk med informationen om vårmarkanden, välkommen :)

http://vildahilda.net/dags-for-varmarkand-i-skane/

Kram Kajsa

Milla sa...

Inspiration är bästa källan! Vi håller preciiis och ska påbörja badrumsrenovering på vår övervåning. Riva ut allt och planera om. Och kompromissa, gissar jag när vi väl fått en offert... Vi bor på en gata med 10 likadana hus byggda -74, och i vissa av dem har tiden stått still... vi gjorde om badrummet senast i mitten på 90-talet, men vårt går i rosa och aprikos ;=) kram Milla

Sallys hus sa...

Hallå där!
Å vilka fina drömbilder.
Kul med någon i likadant hus..precis som du säger får man ju så mycket ideér av varandra.
Jag tycker ditt badrum låter fint. Kanske kan du göra en lightrenovering? Måla möblerna o så har jag hört talas om att man kan måla kakel....men jag vet inte hur det blir..
Vilken söööt liten kille ni har;)
Kraaaaaaaaaaaaaam Katarina

Flower of Fame sa...

Så kul att man kan få inspiration av grannen. Gillar den första bilden du har hittat. Så snyggt. Ha en fin dag Kram Pernilla

dianasdrömmar sa...

Underbara badrum, vi ska göra om vår lilla gästtoa kram Diana

Tatjanis sa...

Ett vackert badrum - snacka om VARDAGSLYX! Bra tema till utmaningen :)

Ha en fin dag, en lyxig sådan!!

Kram - Tatjanis

Suz sa...

Ljuvliga badrumsbilder! Blir också sugen på att göra om, våra är visserligen ganska gamla nu men vi renoverade när vi köpte huset och hade nog en ganska sund idé om kvalitet. Men nog skulle det vara kul med lite modernare saker ...:)

Och ja, det känns galet tidigt med rabarbern våra egna har knappt ens hunnit ur jorden!

Ha en fin onsdagskväll!
Kram
Suz

Hannis sa...

Ooooo! Det där med tyget som hänger över badkaret!
Så skulle jag vilja ha det!

Hoppas att du har det lugnt och skönt/Kram Hannis

Anonym sa...

Härliga inspirerande bilder finis : ) ser fram emot att komma och se ditt och tjejernas hus i sommar : )) kram Sofia