18 december 2013

Julfavorit

Dagens tema i decemberutmaningen är Julfavorit. Jag har flera stycken.....jag älskar ju som bekant julen! Älskar ljuset, myset, stämningen, känslan av överraskningar i luften, myset, traditioner, maten, godiset......sa jag myset..?!

Här är några av mina julfavoriter...


Julgranen..... Jag älskar när den är på plats! Jag älskar ljuset den tillför med alla små lampor. Jag älskar myset och känslan som blir i rummet så snart den kommer in. Jag tycker det är kul att klä den i olika teman varje år, nya färger och pynt. Men i år fick den samma pynt som förra året, nämligen mjuka garnkulor i rött och grått, fluffiga vita hjärtan och plyschhjärtan i grått. Det blir så mjuk på nåt sätt.


Skumtomtar.... Vad är det med detta godis? Jag älskar det! Men det måste vara originalet, inga fusktomtar!  Så fort de visar sig i butikerna så slår jag till!


Glögg... Doften! Det blir inte mer juligt än så! Och det är ju så gott! Jag har dock inte smakat på Blossas årgångsglögg ännu, det har bara blivit vanlig vinglögg. Men oj oj oj så gott jag tycker det är! Att sitta i soffan under filt med en stor mugg varm glögg är ju bara så mysigt!


Hyacinter... Det är också en favorit. Vita ska de vara! De doftar underbart och är bara så juliga! Jag har redan avverkat några stycken i år, för jag tycker de vissnar fort. Och vissnar de inte så förväxer de sig, blir långa och böjer sig. Då brukar jag klippa av dem och ha dem som snittblommor till de vissnar. Vackra är de oavsett!

Det finns mycket med julen jag tycker om, men dessa fyra är nog mina favoriter. Jo, jag kom på en sak till! Att sätta upp adventsljusstakarna och stjärnorna till förste advent. Det är också en klar julfavorit!

Fortsätt njuta av julen!
Kram!

9 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Myset myset myset- inget man kan leva utan;) fin gran ni har, och så klart ska det vara originaltomtar men de med kola smak gick ner här oxå;) Kram vännen

Suz sa...

Nu sitter jag här och småler, för dina favoriter stämmer så bra på mig också:)

Mysa är ett måste och vi gör det många dagar, även utanför julen. Just i juldagarna blir det mycket sociala aktiviteter, men annandagen vägrar jag blankt allt annat än att gå hemma och mysa i pyjamas, läsa, lägga pussel och andra avkopplande saker. Kanske bara ligga i soffan vid brasan och prata med familjen.
I år är vår gran också lite mindre glittrig och glammig än vad den brukar vara och mer mjuk, som du säger.
Självklart ska det vara originalet på skumtomtarna!
Och hyacinter, vita onekligen och igår tog jag in nya, klippte av de förväxta och satte dem i vas:)
Glöggen hos oss är oftast från musteriet här i byn, går bra att spetsa om man vill men är lika god utan alkohol och smakar massor av julkryddor och äpplen.

Ha det fint och tack för att du kikar in hos mig:) Det är så roligt med nya läsare!

Kram
Suz

Tatjanis sa...

Härliga favoriter :) å tomtarna, det är ju så att en blir snurr!!!!

Mys mys mys!

Ha en finfin kväll!

Kram - Tatjanis

ida andersson sa...

Hmm.... min favorit med julen är när den är över. Sorgligt men sant. Kram

Birgit sa...

Håller med dig på alla favoriter, fast vi har inga hyacinter hemma hos - det är så många som inte tål dem. Vår julgran får tjejerna pynta med allt som vi har - hur de vill och Janne får äran att sätta upp spiran i topp!
Men jag måste få lägga till en favorit - saffransbröd av alla de former och slag. Älskar saffran, fast bara runt juletid. (skumt va?!) Sen älskar jag chokladaskar... så gott! ( t o m de dåliga sorterna äter jag upp tillslut) Hoppas du får en skön fredagkväll!! Det ska jag ha :-)För vi ska nog på bio. KRAM

LissenTo sa...

Glögg och hyacinter är stora favoriter. I år har jag bara en liten bordsgran, passar perfekt på en skänk i vardagsrummet.

GOD JUL till dej
// Lissen

Sofia sa...

jaaaaa : ) heja alla dina julfavoriter och tack för hälsningen om nya jobbet. Känns toppen : ) kram Sofia

Flower of Fame sa...

Många fina julfavoriter. Ha en fin kväll. Kram Pernilla

Nellie - the Flying Hippo sa...

Hmm, förutom skumtomtarna (så klart) så är jag helt på din bana! :) Kram