30 oktober 2013

Ny dag. Nya möjligheter


God morgon på er! Här sitter jag och äter frukost, tittar ut genom fönstret och upptäcker att jag inte har lika mycket insynsskydd som tidigare. De flesta löven på min häck blåste bort i stormen och nu ser jag gatan utanför. Jo...det stormade ju härom dagen...

Jisses, vad det blåste! Jag var förskonad, både hus och trädgård höll. Det var många som inte hade samma tur och bara ett par hundra meter bort föll stora, höga träd. En kompis fick sin grannes 10 meter höga björk i trädgården, den missade huset med några meter! Phu!

Det där med storm är både läskigt och lite häftigt kan jag tycka. Läskigt såklart för att det känns som om vad som helst kan hända, träd som faller, tak som blåser av osv. Men samtidigt lite häftigt med naturens enorma krafter! Det är som om naturen ibland känner ett behov av att göra en styrkedemonstration för att visa oss att vi inte har en chans om hon sätter den sidan till!

Idag är det en ny dag. Det är förste november på fredag, helt otroligt! Solen skiner, det är 10 grader ute klockan 7.30 på morgonen och jag har inte hämtat ner vinterjackan från vinden ännu. Men det börjar bli dags, får nog bli kvällens mission! Tillsammans med att tvätta och försöka bestämma mig för vad jag ska ha för mattor i vardagsrummet. En ny dag som sagt!

Men först - jobba!

Ha en fin dag!


8 kommentarer:

Sofia sa...

ha en fin dag, fina Jennica i Hjo märktes inte stormen så mkt kram kram Sofia

Helén i Vilrummet sa...

Hösten har verkligen gått undan. Som sagt, 1 november på fredag. Phu!
Vi var också förskonade av stormen. Visst blåste det rejält och jag undrade om altantaket skulle hålla, men inga skador hos oss. Skönt.
Önskar dig en toppendag!
Kram Helén

Hannis sa...

Först, tack söta för din så fina kommentar hos mig. Blev jätteglad!!

Och sen, stormen=))
Jag är en sån som älskar när det stormar. Till och med när jag bodde i ett gammalt trähus på landet.
Det är just det där med kraften.
Fascinerande!

Kram och mjuk dag/Hannis

Hemma på Ekbacken sa...

Vad skönt att du inte kände av stormen så mycket. Här var det hellugnt.
Ja det där med insyn tänkte jag på igår när jag var ute och gick. Jisses vad man ser in hos andra och även hos oss insåg jag när vi kom hem och jag gick förbi vårt hus.
Något att tänka på kanske i vissa tillfällen ;-)
Kram Linda

Birgit sa...

Ha en bra dag själv:-) kram
(Ja, det är lite häftigt vad naturen kan-då är vi små! )

Hanna sa...

Hoppas du får en bra dag!

Queen of Kammebornia sa...

Ja, visst är det fantastiskt med en så varm och härlig höst!

TIDSOPTIMISTEN sa...

Ja herregud vilka krafter naturen har - vad skönt att du blev förskonad av förstörelsen, det hänger lite på ren tur det där om man ska få ett träd över sig eller inte. Härlig start på ännu en varm höstdag ;) det är bara att njuta så länge det varar ;)

Kram ullis