17 oktober 2013

Att välja servis


Jag skulle vilja ha en ny matservis. Den jag har nu har jag haft i många år, väldigt många nu när jag tänker efter. Men det är väl kanske så, hur ofta byter man ut sin matservis egentligen? Jag antar att flera gör det ofta, i alla fall kompletterar med lite olika tallrikar för fina kombinationer. Den servis jag har nu är en vanlig vit som har blivit väldigt ful med åren, den är full med streck efter besticken och ser allmänt tråkig ut. Den är faktiskt ungefär 10 år.....nu när jag räknar efter....men det ska jag nog inte! :)

Jag har funderat länge och väl på vad jag vill ha. Ska den vara vit eller ska den ha en färg. Mönstrad eller enfärgad. Det känns "safe" att välja vitt, men det är kanske lite tråkigt?

Nu har jag i alla fall hittat en servis jag skulle kunna tänka mig. Den kommer från IKEA (surprise.....) och heter ARV. Den är ganska enkel men med en vågig kant som ger den ett lite gammaldags uttryck som jag gillar. Jag hade bestämt mig för att köra på den vita linjen eftersom då kan jag ha den som "grundservis" och komplettera med andra tallrikar för en roligare dukning.

Men igår upptäckte jag att servisen nu har kommit i grått. Och oj så fint! Och - den finns även i ljusrosa!

Nu blev det svårt.... Helst skulle jag vilja ha en uppsättning både i vitt och i grått och sedan komplettera med de rosa skålarna till exempel, för en fin dukning.Herregud, alla dessa i-lands problem! Det är mycket man ska fundera över.... :)2 kommentarer:

Sofia sa...

åhhh vilken fin. Perfekt att kunna blanda färgerna : ) hoppas din huvudvärk är borta nu? varm kram Sofia

Fru Sederblad sa...

Vi är inne på samma linje ;-).