06 augusti 2013

Nyskördat

 

Hela sommaren har vi mumsat på smultron, lite jordgubbar och massor med hallon! Det har varit superlyxigt tycker jag.

Nu börjar det bli dags att skörda grönsakerna! Vi har morötter, rödbetor och sockerärtor. Tyvärr blev det inget av broccolin eftersom den var poppis bland något litet kryp som har fulllständigt ätit upp den. Synd, för den tog sig superbra och växte fint.

Det är roligt att odla, och det är roligt när det tar sig så att man får skörda lite. Jag är ju en periodare när det gäller mycket, så även trädgård och odling. På våren är jag full av energi och vill plantera, så och odla. Framåt sommaren brukar jag tröttna och det har liksom aldrig blivit riktigt lyckat med mina odlingar. Men i år har det faktiskt blivit rätt så bra. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men en gissning är att min trädgård är mindre och jag ser mina odlingsslådor hela tiden. Jag blir liksom konstant påmind om att de är där, ser när det börjar sloka och behöver vattnas och så vidare.

Jag skulle faktiskt vilja bygga ut min odling till nästa sommar. Just nu har jag tre odlingslådor, men jag skulle vilja utöka med tre till. Och så skulle jag vilja bygga upp dem på höjden så att det blir djupare. Jag skulle vilja ha minst två med jordgubbar, hade gärna varit självförsörjande på det! Och kanske potatis, det har jag aldrig odlat. Jag har också funderat på att gräva ut och ha singel runt odlingslådorna, istället för att de står i gräset som nu. Göra lite fint. Kanske en spalje och ha luktärtor.....jaa, idéerna är många!

7 kommentarer:

Helén i Vilrummet sa...

Oj, inga dåliga planer!
Fina grönsaker har du fått i år.
Jag odlar också lite, rödbetor, morötter och palsternackor. Sen har jag kryddor och sånt i krukor vid altandörren. Gott när man kan skörda sitt eget.
Kram Helén

Kim sa...

Spännande! Ja, vi har också massa odlingsplaner för nästa år. Lina har iaf tjuvstartat bra med sin zucchini!

TITTILINA sa...

Visst är det underbart att få gå ut i trädgården och plocka lite vad man vill ha. Den känslan och den smaken..... Ljuvligt!,,,

Ha en bra dag!
Kram

Sofia sa...

Åhhh önskar jag också odlade lite men jag har INGA gröna fingrar alls! kram Sofia

Hemma på Ekbacken sa...

Vad gott och visst är det en lyx att få egenodlat?

Kram Linda

Anna Svensson sa...

Jag skulle vilja odla men har insett mina begränsningar....
Ha en bra dag!

ANNETTE sa...

Tack för en trevlig lunch! Jättekul att träffas igen. Det får vi göra om.
Ja visst är det kul att odla. Våra morötter är fortfarande små, men smultron har vi också mängder av. Vi satte även rädisor men det gick lite fort och vi läste inte så noga. Vi sådde ca 1,5 meter med frön som skulle räcka till 25 meter. Så det växte såklart icraketfart men det blev inga rädisor.
Kram Annette