14 juni 2013

Att skapa onödig stressVad är det här för idioti att ge mig själv dåligt samvete över saker som jag själv har bestämt att jag borde göra...? För att på något sätt få andra att tycka att jag är duktig, dessutom. Varför ägna flera dagar åt att försöka planera hur jag ska spendera mina kvällar för att leva upp till något som jag inte behöver leva upp till. Bara för att få lite beröm.... Och om jag inte gör det, vad händer då? Förmodligen ingenting....

Varför är många av oss - för jag vet att ni är fler än jag - så bra på att ge oss själva dåligt samvete? Att skapa "projekt" av saker som egentligen är supermysiga och trevliga....

När jag lägger en massa krav på mig själv, när jag känner att jag borde hinna göra det och det och det....då slår jag bakut och gör absolut ingenting! Precis det har hänt ikväll.  Jag bara sitter här och tänker på allt jag borde och samtidigt tänker jag att varför borde jag det egentligen. Varför jagar jag upp mig och känner att jag inte hinner, när det är jag själv som bestämt att jag borde hinna....

På söndag ska vi ha kalas här hemma och jag har fått för mig att förutom att baka och städa härinne så borde jag hinna klippa gräs, rensa rabatter, rensa mellan stenar, packa upp en massa kartonger, slänga saker på tippen, fixa och dona......ja, ni hör ju hur jag går an. Jag hade en fin plan över hur jag skulle hinna med allt detta om jag gjorde lite varje kväll. Men, jag hade inte räknat med att jag behövt jobba väldigt mycket denna veckan, så jag har helt enkelt inte orkat göra en massa när jag kommit hem. Istället för att då lägga mig i soffan och koppla av efter en hektisk dag på jobbet så har jag suttit och tänkt på allt jag borde göra och talat om för mig själv hur himla kass jag är för att jag inte gör nåt. Och då "går jag i stå" och blir helt handlingsförlamad....och bara sitter.

Jag låter väl som en total knäppis, men kanske någon förstår vad jag menar. Men snälla nån....jag ska ha min underbara familj på kalas, min underbara familj som inte gör annat än stöttar....varför ge mig själv en massa "måsten" och dåligt samvete för det?!

Vad är det här med att man hela tiden måste "visa upp"? Varför inte visa upp sitt hem och sig själv som det verkligen är. Ibland fint och välskött och ibland lite ostädat och med lite ogräs i rabatterna....det är ju så livet är. Varför försöka ändra på det?

Så - nu bestämmer jag mig igen, för tusende gången, att vara lite snällare mot mig själv. I morgon ska jag göra det jag hinner och orkar, lite lagom. I morgon kväll ska jag gå på fest utan att känna att jag borde vara hemma och fixa. Jag ska ha kul och jag ska dansa. På söndag kommer mina tjejer och jag ska njuta av dem. Sen blir det kalas och vi ska fira vår underbara tonåring! Med eller utan ogräs i rabatterna!

5 kommentarer:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Amen! Vi ska dansa och ha kul i morgon!!! Krsm

TITTILINA sa...

Jag är precis likadan. Men idag kör jag barnkalas utan att ha dammtorkat eller att ha rensat bort femhundrasjuttiotre maskrosor i rabatten på framsidan... Funderar starkt på att ha se-vem-som-kan-plocka-flest-maskrosor-leken idag :-)

Synd att vi inte ses ikväll. Men det blir annan 40-årsfest för mig idag.

Kram

Björn sa...

Vi kommer, precis som vanligt, att göra en grundlig husesyn och kontrollera att allt är städat och i ordning. Vi tar också för givet att det finns hembakat med ett antal småkakor. Tycker kanske att 7 st är för mycket men en 5-6 st är väl OK.
Att trädgården är tipp topp tar vi för givet. Bilen borde ju också vara tvättad. Det hade inte skadat om du hann med vaxningen också.

Men känn ingen stress.

Vi ses på Söndag

din Mamma och Pappa

Jennica... sa...

Tack mamma och pappa, känns skönt! :)
KRAM!

Birgit sa...

Klokt tänkt och klokt sagt! Du behöver bara påminna dig själv om hur klok du är ibland, men visst jag håller med. Det är korkat när man själv lägger ribban för högt och tror att man ska fixa allt och lite till, utan att nån annan kräver det. Så du gjord helt rätt! Lite skit i hörnen nu och då har ingen dött av, varken husfolk eller gäster. Sen att man inte vill ha grejor spridda över hela huset på varenda möbel är ju en annan sak! Hoppas det blev ett fint kalas!!! Stor kram