09 februari 2013

Dansa Pausa Dansa

Igår var det disco minsann!


Min stora tjej är 12 år och går i sexan. Sista terminen på mellanstadiet. Till hösten är det dags för högstadiet och en helt ny period i livet. Men innan vi är där ska vi klara av sexan och Josefine och hennes klasskompisar vill gärna göra något tillsammans innan de skiljs åt.

De har därför själva kommit på att de ville anordna ett disco för skolan, ett för lågstadiet och ett för mellanstadiet. Det skulle vara dans natten lång till bra musik och så skulle de tjäna pengar på inträde och lite försäljning. Sagt och gjort - planeringen var igång!

Jag och tre andra mammor hjälpte barnen med vissa saker, som att boka matsalen och handla, men det allra mesta gjorde de själva. Jag är så himla imponerad över hur de har hanterat detta! De har haft möten i skolan, helt utanför lektionstid, och gjort upp listor på allt som behövdes göras, listor på vem som skulle vara ansvarig för vad, rullande schema på vem som skulle stå vid inträdet och kiosken under kvällen och så vidare. Helt på egen hand.

Så igår var det dags och det blev en lyckad kväll! Tyckte i alla fall vi mammor, som stod i ett hörn och hade allt sjå i världen för att inte dansa loss! Men vi höll oss, för barnen skull....

Två discon alltså, först två timmar för lågstadiet och sen en halvtimmes paus. Efter det var det dags för två timmar till med mellanstadiet. Och våra barn dansade konstant hela tiden för att höja stämningen och se till att alla hade kul! De ordnade tävlingar och lekar. De sålde massor med godis och skötte sig helt enkelt exemplariskt. Goa ungar!!

Och att under de sex timmar jag var i den där matsalen, så fick jag vara med om ett väldigt spännande social experiment! För det är väldigt spännande att se hur barn i åldrarna 7-12 år uppför sig i förhållande till varandra och vuxna, så många och och på ett och samma ställe!

Spännande och kul kväll!



4 kommentarer:

B sa...

Va roligt!! Härligt att de lyckades ordna så mkt själva!
Sv: Här blir det oxå melodifestivalen snart. Mysigt! Hoppas du får lite energi av din lugna lördag och att allt faller på plats tillsist. Bra gjort att fara ut och jogga - bra för att rensa huvudet om inte annat! Ha nu en riktigt skön kväll under filten och så kan vi väl hoppas att det är lite bättre låtar än förra gången :)
Kram

Birgit sa...

Nu tryckte jag tydligen för fort... B= jag...

Fru Vallmo sa...

Tack att du kikade in hos mig och lämnade så fina ord där. Vilken härlig blogg du har! Och så roligt att du ställde upp för barnen, håller med dig att det är spännande att se hur barn beteer sig.
Ha en fin lördagkväll!
Kram

Designtjejen/Emmelie sa...

Men så kul!!! Hoppas att du har en jätte skön helg!
Kramar