15 december 2012

Lycklig hästtjej

Idag var det en stor dag 
i min stora tjejs liv!


Min stora tjej är en riktig hästtjej. Hon är 12 år och har ridit sedan hon var 4. I flera år så gick hon och red en gång i veckan och var väldigt nöjd med det. Hon var där och red, men sen åkte vi hem igen. Inte mer med det. Men för ett par år sedan hände nåt, hon började vara i stallet mer och mer och idag är hon en passionerad hästtjej! Hon rider fortfarande lektion en gång i veckan men är i stallet hela helgerna, och ibland också ytterligare ett par dagar i veckan. Hon har merparten av sina vänner där och de är ett fint gäng.

Just nu rider hon på en mindre ridskola ute på landet. Här går hästarna på lösdrift, dvs de har inget stall och inte heller något ridhus så det rids utomhus i ur och skur. Ridskolan och hästarna ägs av en tjej i min ålder som bor granne med 'anläggningen'. Det levs och andas hästar där ute! Men oavsett om det ibland är lite rörigt och speciellt så är det en jättefin stämning och tjejerna lär sig massor, både om hästar och om livet!

Varje vinter så lånas hästarna ut till tjejerna, eftersom de inte har något stall att stå i och de mår bra av att komma in på vintern. Man lånar alltså hästen men får fixa stall och mat själv, och också den kostnad som kommer med det. Jossan provade på att ha "vinterhäst" förra året i en månad, fick fullständigt blodad tand och i år är det två månader som gäller. Idag var det den stora dagen då de hämtade "hem" sina hästar, hon och en kompis som ska ha två ponnyer i samma stall. Som de har väntat och längtat!

Jag är så glad att hon har detta intresse! Det är härligt att se henne så passionerad för något!

Jossan och Rekyl
Jossan och Spirit
Jossan och hennes älskade Spirit
Jossan och Granit

3 kommentarer:

Tina sa...

Jag är så skraj för stora hästar, så jag säger bra jobbat!

kramen

Anonym sa...

Wow vilken duktig tjej du har och så söt : ) kram Sofia

Birgit sa...

Underbart! Jättefina bilder! Kul när barnen hittar ett intresse som de verkligen brinner för. Och hästar är ju så fina! Skulle tro hon lär sig mkt om det mesta när man sköter om djur så där.
Sv: Rullrånen blev goda, men nästa gång ska jag prova ett annat recept. Det är fortfarande massor av snö här och tjejerna älskar det!
Bara en vecka kvar till jul - härligt! KRAM