11 november 2012

Emporia

Igår var jag och tjejerna på Emporia
det nya stora köpcentret i Malmö!



Jag hade rätt stora förväntningar, har ju både hört och läst en hel del. Och visst slås man av hur stort det är när man kommer och kör fram mot ingången till parkeringen! Inne i parkeringshuset fanns ett par finesser som jag gillade, bland annat spelades lugn och avkopplande musik. Men det bästa var ändå att ovanför varje parkeringsplats så fanns en liten lampa som lyste rött om platsen var upptagen och grönt om den var ledig. Det underlättade väldigt mycket när man körde runt och letade plats.



Vi var inte ensamma där. Om man säger så. Grymt mycket folk och allt tog väldigt lång tid - kö till provrummet, kö till kassan, inte helt smidigt att ta sig fram och lååång kö när det var fikadags. Jag hade planerat att ta en massa foton, men med alla dessa människor, kassar att bära och en liten tjej som helst inte ville gå själv så blev det inte så många.

Men vi hade ett par mysiga timmar och vi fick handlat en vinterjacka till Jossan vilket var målet. Hon fick även två tröjor och Johanna fick en klänning, det var hennes mål! :)

Många affärer fanns det, många av de vanliga men även en hel del andra som jag inte sett tidigare. Bland annat hade de en ny stor leksaksaffär, Hamleys. En riktigt fin leksaksaffär och hade Johanna fått bestämma hade vi spenderat alla timmarna där. Jag och Jossan hittade en affär som hette Hollister, en riktigt cool butik. Väldigt annorlunda! Deras koncept bygger på att förmedla en skön amerikansk livsstil. Interiören påminner om en exklusiv surfshop med detaljer som fönsterluckor och strandmöbler. För att förstärka känslan ytterligare har man även lagt till upplevelse av ljus, ljud och doft.


En sak är säker - jag kommer att åka tillbaka. Men gärna en vardagskväll....och kanske utan barn, i alla fall den minsta! :)


Foto: Johanna 3 år :)

Lycka!!


3 kommentarer:

smile sa...

Jag väntar till januari/februari när folk handlat upp alla julklappspengar. Då brukar det vara tomt i affärerna. :-)

Björn sa...

Det var en fin bild Johanna tog.
Men hon är i alla fall mycket bättre framför kameran

tycker

Morfar

Birgit sa...

Va häftigt! Vilket jätteställe :)