05 september 2012

Projekt Stark & Snabb - status

Heja mig! 

Jag tränar på för fullt och 
känner mig grymt motiverad.
Superkul är det!

Bild: Pinterest
Jag tänkte ge er en liten status på hur det går för mig i mitt nya liv! Ni kommer kanske ihåg att jag skrev om Projekt Stark & Snabb för ett tag sen. Nu har det gått två veckor och tre dagar sedan jag satte igång och jag är - minst - lika motiverad som när jag började!

Mitt mål är ju att springa 5 km under 25 minuter, så själva träningen är inriktad på att bli bättre på löpning. Så, jag tränar löpning och två olika styrkepass, ett för ben och ett för core. Löpningen kommer att se lite olika ut de olika veckorna. Löppassen kan vara av olika typ, som vanliga distanspass, snabbdistans, fartlek och så vidare. Hittills har jag inte sprungit så långt och jag har hållit ett ganska blygsamt tempo. Men huvudsaken nu är att samla kilometrar och vänja kroppen vid löpning helt enkelt. 

Igår tränade jag tillsammans med min syster, som ju är den som coachar mig och som gjort mitt träningsschema. Vi testade fartlek och det var första gången för mig. Förutom uppjogg och nerjogg, så körde vi fartlek i 20 minuter. Detta innebar att jag ömsom lufsade, ömsom sprang lite snabbare och ibland sprintade. Vi testade olika varianter, körde mellan lyktstolpar till exempel (sprinta mellan två, lufsa mellan två osv). Det var superjobbigt, men kul! Härligt att få ha Kim med mig som pushade och peppade hela tiden. Lyx!

Jag känner mig supermotiverad och tycker det är jättekul! Kroppen är just nu ganska tung med tanke på all träning, den är ju lite ovan. Men det känns ändå grymt bra! 

Fortsättning följer..... :)

5 kommentarer:

Kim sa...

Mycket nöjd med denna beskrivning. Det visar att du förstår varför vi tränar så här just nu och det är bra! Man ska förstå sin träning. :) Njut av vilodagarna!

Birgit sa...

Va roligt!! Kul att du "hittade" motivationen tillsist! Verkar vara ett jättebra upplägg! You go girl!
Kram

Jennica... sa...

@Kimman: TACK! Om du blev nöjd med min beskrivning, så blev jag supernöjd över din kommentar. Och stolt! KRAM!!!

@Birgit: TACK!!! Ja, där kom den - motivationen! :)

Anonym sa...

Heja, heja Jennica! Nu börjar det!!!
Håll ut med Kim. Det blir säkert bra!
NU! har du bestämt dig.
Kram
mamma

Jennica... sa...

@Mamma: Tack snälla söta mamma! Ja, nu hittade jag motivationen!
KRAM!!!