08 augusti 2012

Suck

Vet ni? 

Ibland blir jag så dödstrött på mig själv.....



Varför varför varför har jag ibland så svårt att komma till skott? Varför kan jag inte bara göra som jag tänkt? Varför måste jag göra mig själv besviken? Varför kan jag liksom inte bara skärpa mig? 

Jaha, vad har hänt nu då....tänker ni!

Inget särskilt. Ingen katastrof. Mer än att jag ibland bara blir så otroligt trött på mig själv. Som idag. Såhär är det - jag väger ungefär 4-5 kg mer än jag borde/vill. Under sommaren har jag gått upp lite till, så att jag nu väger ungefär 6 kg mer än jag borde/vill. Jag tycker verkligen att det är jobbigt. Jag kommer inte i mina jeans, och skulle jag lyckas trycka ner mig i dem så är det allt annat än bekvämt. Jag får dåligt självförtroende och känner mig allt annat än nöjd och bekväm med mig själv. Inte så att jag håller på att deppa ihjäl mig över detta, men jag är verkligen inte nöjd. Jag vill verkligen inte se ut såhär. 

Så, vad borde jag göra? Jo - börja träna, sluta äta godis och äta bättre och mindre mat. Så enkelt är det. Men av någon anledning är det inte så enkelt för mig. Jag kan liksom inte stå emot. Då säger min pappa - som ibland kan vara väldigt irriterande eftersom han har rätt! :) - att om jag inte kan stå emot t ex godis, då vill jag ju hellre äta det där godiset än att gå ner i vikt. Högst irriterande att höra, men helt sant. Men jag vill ju verkligen gå ner i vikt. Varför skärper jag mig inte bara då, och väger det jag vill om ett par månader? För det är väl det som det kommer att ta att gå ner det jag vill och behöver. Om jag verkligen vill, så är det väl bara att skärpa sig! Jag vet ju att jag hade mått bättre!

Idag på vägen hem så hyrde jag en film som jag ville se. Jag hade verkligen bestämt mig för att bara gå in och hyra den och absolut inte köpa godis. Vad kommer jag ut med? Jo filmen - och en påse godis! Vad gör jag sen....jo, äter halva på vägen hem och mår superilla när jag var och tränade. För jo, jag var faktiskt och tränade ett Friskis & Svettis pass idag!

Men...suck. Jag måste skärpa mig! Kom igen! För min egen skull!!

Så - slutklagat för idag! :)
Nu ska jag se på film!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh finis det är inte lätt att bryta gamla vanor och mönster. Börja löpträna är mitt tips jobbigt i början men ack så bra om man vill gå ner i vikt. Ett annat tips är att inte sätta för höga mål på en gång ta en ny vana i taget. Bestämma sig för att ok jag börjar springa 4 g per vecka NO MERCY inget fusk, och sedan får det andra komma efter hand! kramar i massor Sofia vad blev det för film?

Kim sa...

+- noll är ju i alla fall bättre än plus! Bra med Friskis!! =)

Jennica... sa...

Det har du iofs rätt i Kimman. TACK!! :)

Nellie - the Flying Hippo sa...

*ler* Ja du, det inte helt lätt. Om det är till någon tröst så känner jag likadant ibland...tro det eller ej. Jag kanske ska ha ett mål tillsammans? Jag tänkte komma i mina vanliga kläder när jag börjar jobba igen (den 4/11). Vilket är ditt mål? :) Kram

Jennica... sa...

@Nellie: Ja, ett mål tillsammans är inte dumt. Mitt mål är att gå ner de där förbaskade 6 kg och jag skulle ju kunna försöka fixa det till den 4/11! Åhhh, vad kul att du kommer tillbaka då! :)
KRAM!!!!

Birgit sa...

Jag vet precis hur du känner dig!! Har varit där många gånger, önskar att jag kunde säga "gör så här" och så fixar det sig, men jag tror du vet hur du ska göra. Problemet är att klara av det!! MEN det kommer du att göra, jag tror stenhårt på dig, en dag faller det bara på plats helt enkelt. Var inte så hård mot dig själv och mitt tips: strunta i vågen ett tag!! Då kan du fokusera på det som får dig att må bra, oavsett vad vågen säger. Det funkar för mig, vågen gör mig bara på dåligt humör och sänker min motivation!! Stor peppkram från norr!!

Nellie - the Flying Hippo sa...

Då kör vi från och med måndag!!!!! Wiiiiiiiie.

Nellie - the Flying Hippo sa...

Håller med Birgit, skit i vågen. Se också till att inte äta för lite, det gör bara att du får en lägre ämnesomsättning. Kram!

**Sanna** sa...

Jag känner verkligen igen mig i det du skriver! Hur svårt kan det egentligen vara att bara låta bli godiset??!
Kram

Too-ticki sa...

Hej!

Fin, personlig blogg du har med många tänkvärda inlägg. :-)

En fråga - är bilden till det här inlägget "Suck" din? Jag gillade citatet och layouten väldigt mycket och skulle gärna vilja använda den i ett coachning-material jag håller på med! Om bilden inte är din, vart hittade du den?

kram
Annika
www.coachamig.nu

Brenda greg sa...

Jag är glad över att dela mitt vittnesmål här, jag är brenda och har varit gift för länge sedan, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän det fjärde året i vårt äktenskap, när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen till vår äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att det hela var en lögn, men han förlorade kärlek, förtroende och förtroende för mig. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för en skilsmässa, senare blev vi separerade. Två år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag inledde en sökning på hur man skulle få tillbaka min man, och då hänvisades jag till Dr. IZOYA, en stor och mycket andlig man som älskade en kärlek stava för mig, och fick min EX att återvända till mig inom 48 timmar. med glädjen och glädjen i mig släpper jag hans kontakt, drizayaomosolution@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också med att följa frågor ...
(1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning