23 juni 2012

Midsommar

Midsommarafton började med ett besök på Akuten! Inte riktigt det som var min plan....precis. Men Josefine trillade av en häst häromdagen och blev då trampad på benet. Det blev ett skrapsår och ett reäljt blåmärke, som har en fin form av en hästhov. Eftersom det fortfarande gjorde väldigt ont efter två dagar så tog vi det säkra framför det osäkra och åkte in och kollade läget. De röntgade och vi fick det positiva beskedet att allt var helt och fint, det var "bara" en blödning som orsakade blåmärket och som irriterar benhinnorna och därför gör det ont att stödja på. Idag har hon dock både sprungit runt och hoppat studsmatta, så som sagt....allt är bara fint nu!

Efter denna något omtumlande start på midsommaraftonen så lugnade det ner sig och vi körde ner till sydkusten för att fira midsommar med min kompis och hennes familj. Regnet öste ner när vi körde och det var dimmigt och allmänt bedrövligt. Men när vi väl kommit fram och packat in alla våra saker, så tog vädret en riktig helomvändning och solen kikade fram och det blev riktigt skönt! Vi kunde äta ute, visserligen i tält, men ändå. Vi kunde till och med gå en promenad på den så vackra stranden!

Det blev en lugn och väldigt trevlig midsommar. God mat, trevliga människor, fina snälla barn och så tid att umgås med min kompis. Jag låg i min säng redan halv tolv, det var länge sedan jag kom i säng så 'tidigt' på en midsommar. Det var riktigt skönt! Låg och sov i samma rum som mina tjejer och det var härligt att somna till ljudet av deras snusande.

Vi vaknade till en fantastiskt vacker dag idag och efter frukosten så satt vi ute i solen en stund. Superskönt! På vägen hem körde vi en liten omväg ut på landet och smygkikade på Tobbe Larssons gård där programmet "Ponnyakuten" spelas in. Det är ett tv-program för barn som är riktigt bra, om man gillar hästar såklart! Detta ligger nere på sydkusten mellan Ystad och Trelleborg ungefär. Jag bodde 5-6 år här när jag var mellan 11-16. Det är otroligt vackert! Det slog mig när vi körde där mitt ute på landet att landskapet faktiskt ser lite annorlunda ut där, än här hemma. Även om det bara är ungefär 6 mil bort. Vet inte vilket jag föredrar, det bara slog mig hur fantastiskt vackert det är där! Landskapet är böljande och det finns så himla fina hus, mitt ute i ingenstans. Och så havet såklart.

Väl hemma igen möttes vi av regnet och det har hållit i sig nästan hela dagen. Lite trist, men vi har haft en mysig dag här hemma ändå. Mest bara slappat runt, plockat lite inför morgondagens visning, Jossan har lekt med kompis och Johanna har gjort sånt som bara hon kan komma på! :)



Mossbystrand



 

3 kommentarer:

Birgit sa...

Tur att det inte var så allvarligt med Josefine! Barn har ju oxå lite bättre läkekött än oss gamlingar ;) En härlig midsommar ser jag, själv var vi ute i skogen och hade det trevligt! Tack för grattishälsningen - känner mig inte ett dugg äldre än 25. (ha ha) Ha en skön semester nu! Kram

Anonym sa...

Tur att det inte var något allvarligt. Ser ut som ni haft en mysig midsommar fina bilder : ) kram Sofia

Kim sa...

Vi var ute och spelade kubb, annars höll vi oss mest inomhus. Mysigt med tält! Låter som att ni hade en bra midsommar!