27 juni 2012

Lång men bra dag

Idag var jag och tjejerna och besökte min mormor. Hon är 91 år, bor själv i sin lägenhet, är förvisso lite skröplig men är ändå väldigt pigg, väldigt mycket "med" och har en härlig humor! Vi pratade om allt möjligt, jag fick prova en massa av hennes gamla skor - "men bara de med hög klack, de andra är för tråkiga!". Johanna fick leka med en jättesöt liten dockservis i porslin (guuud, var nervös jag var att hon skulle slå sönder nåt!) och serverade kaffe (vatten) till oss. Hon var helt salig att hon fick hälla med riktigt vatten! :) Jossan tyckte väl att besöket var sådär, det är inte jättekul att besöka gammelmormor när man är 12 år....men det gick ändå bra och båda tjejerna var supergoa! Och vräkte i sig lasagne som mormor bjöd på! :)

Precis innan vi skulle gå så hade Johanna gympa med mormor.... "nu ska du hoppa såhär" :) Mormor gjorde sitt bästa och Johanna skrattade så hon kiknade! Och då gjorde mormor det med. Underbart att se hur roligt en 3-åring och 91-åring kan ha tillsammans!

Sedan följde mormor med oss ner till ankdammen som ligger precis nedanför hennes lägenhet och så matade vi ankorna. Båda tjejerna var helt förtjusta och det var lite kul, för där matade jag ankorna med mormor när jag var liten!

När vi körde hem så skulle vi "bara" göra ett par ärenden.....byta ett träns som Jossan köpt till "sin" ponny och som inte passade samt byta en tröja från födelsedagen. Detta "bara" tog några timmar och resulterade i en beställning av nytt träns, en bytt tröja, ett par jeans till Josefine, en blus till mig på rean (79:-, som hittat!) och en bok till mig som vi ska läsa i bokklubben. Vi var hemma strax efter sju på kvällen och var helt slut alla tre!

Nu har jag suttit här och surfat och kollat bilder alldeles för sent, dags att hoppa i säng! Jag fastnar verkligen i alla bloggar och underbara bilder som finns!




Foto: Josefine

Foto: Josefine

Foto: Josefine
 

2 kommentarer:

Kim sa...

Vilken mysig dag! "Hälsa på mormor" måste jag genast skriva upp på min och Linas semesterlista.

Anonym sa...

Vilken mysig dag : ) härligt med möten mellan generationer : ) kram Sofia