18 januari 2012

Träning och sånt

Nu har det gått ett par veckor in på det nya året. Hur går det med träningen? Att äta bra och sunt? Att skapa nya vanor? För visst har även ni tänkt tanken att nu är det nytt år, nu ska jag skärpa mig, hitta en nystart på det nya nyttiga och sunda livet? Inte speciellt ovanligt och inte heller unikt....så tänker nog de allra flesta i början av ett nytt år.

Och jag är inget undantag, skulle ljuga om jag sa något annat. Däremot har jag inte det som nyårslöfte i år, det har jag hoppat över. Hur går det då för mig? Tja, det kunde gått bättre....men det kunde också gått mycket sämre. Är lite sur på mig själv över att jag tappat bort min träning igen, men å andra sidan så vet jag ju att jag inte haft någon möjlighet att träna direkt. Det är mycket man "ska" och svårt att hinna med, här där vi bor (på landet) blir det dessutom totalt svart ute på kvällen. Och inte är här mycket till gatubelysning heller. Så att ge mig ut att springa när jag kommer hem från jobbet är inte aktuellt kan jag säga! Däremot så borde jag utnyttja helgerna bättre. Sen har jag ju en crosstrainer som står här hemma och tittar på mig varje dag, den kan man använda oavsett väder och vind, och tid på dygnet!

Vet inte om jag äter sundare, men jag försöker verkligen undvika godis, kakor och sånt i veckorna. Jag ger mig lov att äta något gott på fredagen och lördagen. Detta är absolut inte tillräckligt, med det är en start, en början....

Men det hade varit otroligt skönt att kunna inleda våren ungefär 5 kg lättare och med spring i benen och en bra kondis, såå skönt det hade varit! Det ska jag verkligen försöka satsa på! Och ni får gärna heja och peppa och fråga hur det går, "stressa" mig lite. Hålla koll på mig! Det kan behövas.... :)

Kram på er!

Bild från Pinterest
 

4 kommentarer:

Kim sa...

Du kanske ska börja rapportera din träning per månad i bloggen? Det gjorde jag när jag skulle komma igång... det är inte så kul att redovisa alla planerade, men missade pass offentligt, så då tar man sig i kragen! :) Eller så kan du sätta upp mål på Funbeat, så kan jag hålla koll också på att du sköter dig varje vecka.

Jennica... sa...

Hmmm...ja, jag får fundera på det där. Om jag ska redovisa på bloggen så som du beskriver det, så innebär det att jag måste planera in mina pass i förväg. Smart....men svårt! :)
KRAM!

Kim sa...

Jag har en grov plan över min träning, men sedan planerar jag den varje vecka i detalj utifrån mina övriga planer. Lite enklare att pussla ihop det då än om man planerar långt i förväg!

Birgit sa...

Här går det oxå sådär, med träningen går det just nu bara bra, men jag äter alldeles för mkt o alldeles fel. (verkligen inte bra när man är kostlärare... aj aj) Men 5 kg lättare till vore, det siktar jag definitivt på - så jag tar nya tag varje morgon :)
Bara o kämpa på!