Eftersom det var flera som var nyfikna på receptet på pumpasoppan som jag skrev om igår, så kommer det här! Det kommer från Linas matkasse.
4 portioner
Pumpasoppa med svarta bönor
1,5 kg muscatpumpa
250 g sötpotatis
2 medelstora potatisar
1 gul lök
3 msk färsk riven ingefära
3 vitlöksklyftor
2 tärningar grönsaksbuljong
Vatten
1 dl creme fraiche
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
1/2 Gurka
150 g Sugar snaps
1 förpackning svarta bönor
1. Rensa 1,5 kg muscatpumpa från frön. Skär pumpan i klyftor, skär loss och grovhacka allt orangefärgat fruktkött.
2. Skala och tärna 250 sötpotatis och 2 medelstora potatisar. Grovhacka 1 gul lök. Skala och finriv färsk ingefära, motsvarande 2,5-3 msk.
3. Hetta upp 2 msk olja i en gryta. Fräs löken genomskinlig och pressa ner 3 vitlöksklyftor, tillsätt den rivna ingefäran och låt den fräsa hastigt.
4. Häll ner pumpa, sötpotatis och potatis. Tillsätt 2 tärningar grönsaksbuljong, 2/3 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll på 7 dl vatten. Koka upp och låt koka under lock i 20 minuter.
5. Skär 1/2 gurka i stavar och lägg upp dem i en skål tillsammans med 150 g sugar snaps. Skölj 1 förpackning svarta bönor och lägg upp i en skål.
6. Dra kastrullen från plattan och mixa soppan slät med en stavmixer. Håll mixerbladen under ytan hela tiden för att undvika att det skvätter. Rör ner 1 dl creme frache.
7. Servera soppan med svarta bönor (som man häller ner i soppan), grönsaker och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar