19 september 2011

Frrryser

Sitter i soffan under filt, med en varm laptop i knät och en mugg te framtför mig. Och fryser! Vi förflyttar oss med stormsteg från 'min' årstid och har nu blåst vidare in i hösten. Idag var första dagen med strumpor i skorna, även jag har fått börja ge upp...

Ikväll har vi haft en liten sur madam här hemma, den största av de små madamerna. Hmm, det är spännande och intressant det här med en liten tjej som växer och blir stor. Hon är ju 11 år nu, och det visar sig att när man är 11 så är man lite mer trumpen, har lite mer humörsväxlingar och är lite mer 'mopsig' än när man var 10. När hon var 10 så var hon mer av en solstråle, medan 9 däremot inte heller var en så glad period. Vartannat år alltså. Missförstå mig rätt, vi har världens bästa goaste 11-åring. Men det märks en skillnad i humöret. Ikväll var det läxorna som framkallade de tråkiga sidorna. Hon tycker verkligen att det är såå tråkigt att göra läxor, och framför allt när det gäller att skriva berättelser, vilket de ska göra varje vecka. Suck. Jag ser många långa år av läxor framför mig..... :) Men vi fick en mysig stund under filt vid tv'n kikandes på ett naturprogram, många kramar fick jag och allt surande var som bortblåst! :)

Men nu sover de underbara guldklimparna. Den största älsklingen har speldate över nätet med en kompis och jag sitter alltså här i soffan och fryser. Har precis läst dagens inlägg på Kanel & Cayenne bloggen, det är Nellies tur att blogga denna veckan, och jag fick upp värmen lite när jag läste hennes inlägg. Så gulligt! :)

Nu ska jag ta och kika lite på kartonger, storlekar på kartonger, priser på kartonger och kartongmaterial. Låter det kul? Inte? Det kan jag meddela att det är det inte heller, men men så är det ibland. Vi måste ju ha något att skicka våra beställningar i! Men ni anar inte vilken kartongdjungel det finns där ute! :)

2 kommentarer:

Livet - här och nu sa...

Visst är det intressant det där med humörssvängningarna hos barnen, även hos en själv..... att det kan skifta så fort. Visst älskar man sina barn (även de två som inte är mina på riktigt....) men det är lite svårare att tycka om dem emellanåt!!!! Märker också av det där med att det går i perioder!!!

Birgit sa...

Ja, det är inte lätt när humöret svänger, men det bra brukar uppväga det dåliga på lång sikt. Här är det oxå höst o idag har det varit urtrist väder, men vi har haft skoj iaf - stortjejen har ju fyllt år =)
Ha det gott! Kram