13 augusti 2011

Semestern är slut

Fast nu är det ju helg igen! :) Jag började jobba igen i torsdags och jag tycker verkligen att det fungerar super bra. Att börja jobba igen efter en lång semester på en torsdag innebär att man bara behöver jobba två dagar, sedan kan man vila upp sig igen innan allt kör igång på riktigt, vilket det gör på måndag! Nu fick jag två dagar att prata med mina fina arbetskamrater, gå runt och hälsa på folk, tömma mailboxen och försöka fräscha upp minnet med vad det egentligen var jag gjorde för fyra veckor sedan! :)

Semestern då? Ja, det är ju en fråga jag fått 'tusen' gånger de senaste två dagarna. 'Hur har du haft det på semestern?' 'Hur var din semester?' Och varje gång har jag svarat att jag självklart har haft en bra semester, det är ju underbart att vara ledig tillsammans med familjen. Men - det finns ju såklart ett men - vädret kunde ju ha varit bättre..... Men det har de allra flesta hållit med om, den här sommaren har verkligen inte varit så bra. I alla fall inte här nere i Skåne, jag har förstått att det varit bättre uppåt landet. Bara en dag på stranden har det blivit för min del, och jag som älskar att vara på stranden och sola och bada. Ok då....sola i alla fall! :)

Men men, nu är det slutjatat om vädret! Det har varit en bra semester och nu ser jag fram emot några fina dagar i augusti och september, och sedan en mysig höst! Vi gjorde ju faktiskt en massa mys under semestern också:


















Vi besökte hästarna från Jossan ridskola på deras sommarbete. Här är Jossan med sin älskling 'Karl Kantarell' som hon är skötare på på lördagar.

























Jossan fick ett nytt intresse och har fotograferat jättemycket hela sommaren. Mest hästar, föga förvånande! :) Hon har också blivit duktig på att redigera dem i photoshop och hon har pysslat mycket med det.



















I julklapp fick Josefine en kurs i kitesurfing under en dag. Trots mulet väder och regn, så höll hon på i vattnet en hel dag och slet och kämpade. Hon var superduktig och tyckte att det var jättekul! Det kommer hon säkert att göra fler gånger.

























Det gick riktigt bra och hon fick upp draken själv flera gånger. Hon åkte efter och ibland så var hon mer under vattnet än över, och ibland var hon högt över! :)



















Vi besökta Tropikariet i Helsingborg, som verkligen är värt ett besök. Här gick vi runt och såg en massa olika djur vilket hela familjen tyckte var kul och spännande!
























Här kunde man sticka upp huvudet och studera krokodiler på nära håll!




































Hajarna var spännande och akvariet är jättefint! Här blev vi sittande en lång stund.

























Jag och Jossan hade en härlig tjejdag då vi var och klippte oss, och sedan gick vi ut och åt! Det blev vår favoritrestaurang 'Pumphuset' i Borstahusen och så en kvällsglass i Barsebäckshamn i solnedgången. Vi hade det supermysigt!

























Vi hann även med ett besök på Tosselilla hela familjen tillsammans med Jossans bästa kompis. Detta besöket var Jossans födelsedagspresent till sin kompis. Vi fick en underbar dag och denna dagen sken solen och det var en riktig sommardag!





















Av Jossan såg vi inte mycket, hon roade sig själv med sin kompis hela dagen. Åkte en massa karuseller och badade i vattenlandet och en massa annat.

























Johanna åkte också 'hallusell'! :)


Så, en härlig semester har det trots allt varit! Jag har förutom ovan läst en del böcker, lekt mycket med Johanna och fått spendera mycket tid med Jossan, vi har grillat en massa god mat, vi har träffat en hel del vänner och familj och jag har kommit igång med träningen!

7 kommentarer:

Fiffiga Systrar sa...

vad härligt ni verkar haft det! tack för mysig kommentar hos oss! vi håller tummarna för dig och hoppas du vinner något fint!! kramis

Kim sa...

Ni har hunnit med en hel del kuligheter tycker jag! Och redan helg, skönt! =)

Min Svägerska och Jag sa...

Verkar som en toppenssemster tycker jag :-)
Vi har haft strålande väder hela sommaren hos oss. Bara den vecken på västkusten som det regnade och då njöt jag faktiskt.

Jag har jobbat hemma 1 vecka nu och det är en bra start det med tycker jag. Speciellt eftersom jag har haft jobbångest första gången i mitt liv. Helt galet...

Kram Linda

Birgit sa...

Japp, semestern är slut! Men du har ju haft en härlig sådan! (o jag med) Börjar sakta, men säkert, kännas bättre o bättre att gå till jobbet imorgon. Hoppas du får en bra jobb vecka o att vädret inte siktar in sig på höst riktigt än!
Kram

Jejje sa...

vilken sommar,ljuvliga bilder:))jossans sköthäst är ju för söt.

vädret ja.........Luleå har mest soltimmar i sommar igen (4:e året i rad)Men vad gör väl det,jag har mest jobbat.....så jag är besviken över det.aldrig är man nöjd,om det kan vara till nån tröst för dig/kramar från norr

TIDSOPTIMISTEN sa...

Härliga semesterbilder, gillade dotterns fotograferinsposè i gräset ha ha ha.Hittade Canel & Cayenne butiken också superfina smycken beställde b.l.a halsbandet med texten "How beatuiful life is......" NÄSTAN samma text som i min favvosång "Your song" med Elton John fast jag gillar sången mer när Ellie Goulding sjunger den:)

Kram F

TIDSOPTIMISTEN sa...

.....och förresten heltäckningsmatta i badrummet lät helt galet men alla var nog mer eller mindre galna på 60-70-talet också ;)

Kram igen!