14 april 2011

Vilken dag!

Idag har det verkligen varit en kanonbra dag! Jag och Nellie har varit i Malmö hela dagen och vi började morgonen med en frukostföreläsning som handlade om den digisociala hjärnan. Låter kanske lite kryptiskt, men det var väldigt intressant. Det handlade om webben och hur vi uppfattar och påverkas av olika budskap beroende på kultur och vår personlighet. Väldigt intressant och lärorikt! Det gav en hel del tankar och funderingar som jag tror att vi får ta och diskutera på jobbet....

Efter det så var det en del jobb, vi gjorde bland annat olika konkurrentbesök och kollade upp olika kundklubbar. Intressant att se hur olika det kan vara och även om vi ibland tycker att saker och ting inte fungerar på bästa sätt hos oss, så insåg vi att vi ändå är rätt bra! :)

Lunch åt vi på Café Stunden som drivs av Betty och hennes man. Betty är en gammal arbetskamrat och vi fick ett mysigt och inspirerande samtal med henne. På Café Stunden så serverar de enbart ekologisk mat och även mycket raw food som är deras specialitet. Betty kan prata länge om detta och det var inspirerande att lyssna till! Jag tycker verkligen att ni ska besöka Stunden om ni har möjlighet, det ligger på Östra Tullgatan i Malmö. Testa raw food, gott och nyttigt!


HEART









På väg hem igen så gjorde vi ett besök hos en butik som heter Gaselin. Vi träffade Maria som driver Skafferiet på Gaselin på en av de julmarknader vi stod på förra året. Vi började prata och hon berättade om att hon, tillsammans med två andra tjejer, skulle öppna butik i Malmö. Nu, äntligen, kom vi iväg och hälsade på! Det blev ett trevligt besök och butiken var jättefin, även den del som Maria driver som kallas för Skafferiet. Här säljer hon olika delikatesser som te, choklad, oliver, tapenade, kex, marmelader, lakrits, oljor osv. Annars så hittar man möbler, väskor, smycken, porslin och annat fint på Gaselin. Även detta blev ett trevligt besök som blev väldigt inspirerande och vem vet, kanske det kan bli ett samarbete framöver.... :) Gaselin hittar ni på Stora Nygatan i Malmö.

Skrmavbild_2011-04-14_kl._22.31.27






Sista stoppet för dagen blev butiken Happy Hilda i Landskrona. Detta är en riktig pärla med en härlig blandning av kläder, smycken, porslin, väskor, tavlor.....jaa, en massa fina saker helt enkelt. Butiken är ganska så speciell och den känns väldigt personlig. Färgstark på något sätt. Butiken ligger vägg i vägg med en mc-butik som ägarinnans man äger, så en och annan motorcykel har också letat sig in i butiken! :) Här hittade jag flera saker som jag ville ha, och det är ju ett gott betyg! Titta gärna in här, väl värt ett besök! Happy Hilda ligger på Lundåkragatan i Landskrona.

hilda







Som sagt, en otroligt inspirerande dag! Nu är jag dock ganska så trött, så det får bli hopp i säng nu. Sov gott alla bloggisar!

Inga kommentarer: