08 december 2010

Ska vi leka?

Jag läste idag att 45% av alla vuxna inte hinner leka med sina barn. Eller anser sig inte ha tid. Tyvärr är jag nog en av dem, vilket inte alls känns bra.

Men hur många gånger om dagen säger jag inte, "nej, inte nu för jag måste laga mat, diska, tvätta" eller "nej, inte nu för vi ska äta, bada eller gå och sova". Usch, vad trist.....

Jag försöker dock alltid ha med mig Johanna överallt, så det blir en lek när vi lagar mat eller tvättar. Och Jossan och jag pratar alltid en stund varje kväll om vad som hänt under dagen.Men det är klart, det är inte alla dagar det hinns med och det är inte alltid att det passar in i schemat.

En del av mig får dåligt samvete när jag läser sån här statistik, medan en annan del av mig blir lite arg faktiskt. Vi småbarnsföräldrar gör så gott vi kan och vi kämpar på för att våra barn ska ha det så bra som möjligt, men ibland är det helt enkelt inte lätt att få ihop det. Då hjälper inte sån här statistik.... Men det är klart, det är viktigt att man får en liten tankeställare..... För ibland kan man faktiskt strunta i att tömma diskmaskinen just då och sätta sig och bygga lego istället!

2 kommentarer:

Maria sa...

Jag håller med Katerina JAnouch här, barnen får leka själva och med sina vänner, vuxna behöver inte leka med dem men däremot vara med dem så mycket som möjligt ändå! Jag ser det som umgänge när vi åker och handlar tillsammans, bakar eller lagar mat, går och badar eller möjligen kan jag tänka mig att spela spel eller bygga lego. Men inte springa omkring och leka polis eller affär, det får de göra på dagis eller med kompisar!
Tänk så så blir det dåliga samvetet mindre :-)!

Jennica... sa...

Jag håller med, mycket klokt skrivet. Och precis som jag känner. Tyckte bara att det var en nedslående artikel..... Kram!