27 december 2010

Julen

Vi har haft en supermysig jul! Julafton firade vi tillsammans med Jens familj i år, men vi hann ändå med att ha det riktigt mysig hemma först. Det började direkt på morgonen med att tjejerna fick sina julstrumpor. Det var första gången för Johanna, men hon fattade det här med julklappar direkt! :)


































Vi hade träffat mina föräldrar i veckan och fått deras julklappar, så de låg och väntade - och lockade - under granen. Vi hade bestämt att vi skulle öppna dem redan på förmiddagen och inte ta med dem hem till Jens föräldrar. Så efter en mysig frukost framför tv'n och Julkalendern, så blev det julklappsöppning nummer två!














Mysigt och kul att äta framför tv'n!














Här sitter vi och väntar på att vi ska få öppna våra julklappar. Vilken tid det ska ta innan mamma och pappa blir klara! Jossan har på sig sin julklapp från sin bästis, en mössa som hon stickat själv tillsammans med sin farmor!


















 Lite bus hinner man ju alltid med!



















 Koncentrerad Jossan läser rim!



















 Det här med julklappar var ju superkul!

Efter denna andra julklappsöppning, efter julstrumporna, så bar det iväg till farmor och farfar som ju har flyttat och bor väldigt bekvämt bara en halvmil bort. Där firade vi en jättemysig julafton tillsammans med dem och Jens syster med familj. Vi åt mycket och god mat, vi drack snaps och sjöng snapsvisor, vi åt ännu mer mat och godis och till slut så kom då tomten och det blev dagens tredje julklappsöppning för våra tjejer. De fick jättefina julklappar och de var helnöjda, så även deras kusiner. Tomten var i år från Tyskland och hade nog nallat lite av julgröten under hela hösten, för han hade lagt på sig lite tyckte vi! :) Han pustade och stånkade och det blev rätt så varmt bakom skägget, men han överraskade oss alla innan han gick genom att dra ett solo på elgitarren inför en något paff men glad publik! :)

När alla julklappar var öppnade och beundrade, så var det dags för ännu lite mer mat och sedan kaffe. Barnen lekte med sina saker, Jossan byggde lego med yngsta kusinen och Johanna traskade runt och plockade och donade med lite allt möjligt. Det blev en sen kväll, klockan var halv tre på natten då jag släckte lampan där hemma i sovrummet. Men en mycket lyckad julafton blev det!

Inga kommentarer: