25 november 2010

Ingvar! En musikalisk möbelsaga



Ikväll har jag varit och sett musikalen Ingvar tillsammans med mina arbetskamrater. I programmet står citatet "Det skrivs för många sånger om kärlek och för få om produktutveckling"! :)

Det började ganska segt men sedan blev den rolig, och den absoluta höjdpunkten kom i en låt som handlade om löner och hela Ingvars syn på bonusar, lyxhotell, att åka första klass bland annat. Jag skrattade så jag grät! Så vansinnigt kul! De flesta i publiken skrattade väl till lite här och där, medan jag och mina arbetskompisar skrattade så vi grät! Man måste nog arbeta på IKEA för att uppskatta det fullt ut. Den låten var helt suverän! :)

Föreställningen handlar om Ingvar Kamprads liv och hur han grundade IKEA. Den ser på det från en kapitalistisk synvinkel. Kan man vara en god kapitalist? Och är Ingvar det? Det var nog själva kärnan. Helt klart sevärd!



2 kommentarer:

Kim sa...

Visst var den bra!! Jag tyckte jättemycket om den. Det är som Lina säger; man vet inte om man blir totalt lurad eller om det är helt fantastiskt. Det är en hårfin gräns. =)

Jennica... sa...

Så är det nog! :)
Men den var kul tyckte jag. Lite seg i början, innan man visste vad man kunde förvänta sig. Men den växte.