11 september 2010

Lite konstig morgon och förmiddag

Idag blev allt lite fel på morgonen. Johanna vaknade redan 5.26 och det kändes som ett skämt. Speciellt som hon var vaken sent igår, somnade inte förrän klockan tio. Jag vet ju att det inte finns någon logik hos små barn att sova länge bara för att man varit uppe sent, men hon kunde väl i alla fall ha sovit som vanligt, dvs till halv sju, sju. Men nej.....5.26 så ropade hon "maaaamma" med hög röst och var hur pigg som helst. Jag gjorde några försök att få henne att somna om, men det var helt lönlöst. Bara att pallra sig upp..... Jag kände mig helt förtvivlad, var så himla trött och jag bara kände att jag skulle bli en riktig skräcködlemamma som bara gick runt och fräste hela dagen....

Men när vi varit uppe några timmar och hunnit både dricka kaffe, leka, vattna blommor och läsa böcker så blev hon faktiskt trött. Hon höll på att leka med en massa sugrör, men jag tog henne och la henne i sängen och tänkte att hon ju kunde vila lite i alla fall. Jag var helt säker på att hon skulle ropa efter ett tag, men icke! Hon somnade gott med alla sugrör i handen! :)
























Så, det var bara att passa på och smita upp och lägga sig i sängen igen, hos en varm och go Jossan som sover hos mig nu när Jens är i Stockholm. Det tog ett tag innan jag lyckades somna om, men till slut gick det. Och som vi sov! Jag vaknade strax innan elva och då var det bara att skynda sig eftersom Jossans ridning börjar tolv! Men så skönt det var! Och vilken tur att jag fick sova, så slapp tjejerna skräcködlemamman! :)

Inga kommentarer: