14 juni 2010

Vårt uterum

Idag har jag gjort iordning vårt uterum. Så himla skönt att få det gjort! Det finns väldigt mycket tallar där vi bor och de blommar på våren som allt annat, det innebär att allt täcks av ett gult lager pollen. Allt. Det är rätt läskigt och inte så mycket att göra något åt förrän det har blommat färdigt. Men nu är det överblommat för i år så nu var det lönt att göra i ordning uterummet.

Vårt uterum är ett typiskt 70-tals uterum. Det är öppet ut i trädgården på ena sidan, en väggen är ett glasparti och de två andra väggarna utgörs av själva husväggen. Det är inte speciellt snyggt men vi älskar det och använder det jättemycket, mer eller mindre alla måltider intas därute på sommaren.

Varje år behöver man alltså göra iordning där ute och det innebär att allt bärs ut på gräsmattan, det vill säga möbler, växter, mattor - ja, rubbet. Sedan tvättas det av med högtryckstvätten och sedan tvättas själva uterummet med högtryckstvätt, golvet sopas och svabbas och allt torkas av. Mattorna ska rystas, vilket är ett j-a jobb när man gör det själv kan jag säga. Sedan ska allt bäras in igen. Detta brukar vi göra en helg och då tillsammans, men i år så blev det så att jag gjorde det själv. Idag. Jag känner mig grymt nöjd med mig själv nu när det är klart men guuuud så trött jag är i kroppen! Det här med vardagsmotion är absolut inte att förringa, i alla fall inte när man är så otränad som jag! :)














Här har jag burit ut allt i trädgården - möbler, växter, kistan, kylskåpet, ja allt!














Såhär ser det ut!














Här är golvet nysvabbat! :)



























Äntligen klart! Alla saker är på plats igen.














































Denna fina buketten fick jag av Josefine och hennes kompis. Den står nu på bordet!

Det känns grymt skönt att få detta gjort! Nu behöver det bara piffas upp med lite växter, det ser lite tomt ut nu men annars så kan det börja användas när som. Kanske frukost i morgon.....eller är det att hoppas på för mycket....vädret är ju lite sisådär.

9 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

Så duktig du är. Det är en skön känsla efteråt. Och visst är det härligt med vardagsmotion. Hoppas att ni får äta frukost ute i morgon.
Kram från mamma

Jennica... sa...

Tack! Är ganska så nöjd själv faktiskt! :)

Lotta(svärmor) sa...

Så himla duktig du är!!!
Har du burit på allt själv? Det är inte konstigt,att du är trött.

Jennica... sa...

Tack snälla Lotta! Jo, jag kånkade på allt förutom ett av borden (det vi fick av er) och den största betongkrukan. Det hjälpte Jossan och hennes kompis mig med! :)

Kim sa...

Oj!! Snacka om mycket att Funbeata! =D

Jennica... sa...

Oj! Funbeat! Jag har ju helt glömt att funbeata sedan deras "paus"!!

Lina sa...

Oj! Vad duktigt! :) Fanns "bära kylskåp" med som aktivitet på Funbeat? Det borde det, låter vldigt tungt!

Jennica... sa...

Hahaha! Har inte kollat det, men jag kan säga att det känns som om jag har kört världens tyngsta styrkepass på gym! :)

Jejje sa...

Oj,va fint.Jättemysigt,nog har du fått arbeta en del.Verkar ju superstort:))-ni kan ju ha dans på kvällarna:))))Kramar