12 juni 2010

Skolavslutning

Igår var det skolavslutning och Josefine slutade trean! Till hösten är det alltså dags för fyran, mellanstadiet. Jaja, det tar vi då! :)

Igår var det avslutning och detta året skulle den hållas utomhus, oavsett väder. De har "vuxit ur" idrottshallen, de har blivit för många helt enkelt och med alla föräldrar så går det inte alls enligt någon brandsäkerhetslag. Så, utomhus alltså. Med tanke på hur vädret har varit så kändes det ju sådär....

Och mycket riktigt, när vi parkerade bilen så öste det ner! Jossan hade ny fin vit klänning men den fick gömmas under regnställ medan hon sprang in till skolan. Jag och Johanna packade in även oss i regnställ och hon fick "gömma sig" under filt i vagnen. Det kändes inte så somrigt precis....

Men de hade faktiskt en riktig tur, trots allt. Det slutade regna precis när alla barnen marscherade ut ur skolan och det var uppehåll ett tag, sedan började det duggregna och det höll på hela tiden. Sedan började regnet ta i men som tur var så var det dags att avsluta då - så de hade faktiskt en himla tur!

Frusna och fuktiga gick vi med barnen in i klassrummet och där var det avtackning av både fröknar och barn. Det var ju lite extra sorgligt eftersom de nu lämnar sin fröken Anna som de tycker så mycket om. De lämnar också halva sin klass eftersom de går åldersblandat, nu ska de ju upp i en 4-6:a istället.

Alla barnen fick en ros av sin fröken och ett inramat foto av sig själva, som var taget på lägerskolan. På baksidan fanns en lapp där tvåorna och fröken hade skrivit sådant som de tyckte att just det barnet var bra på. På Josefines lapp stod det: "duktig på att skriva, snabb, bra på gympa, snäll, bra på att spela Bubblan (kortspel), böcker, bra på brännboll, duktig på datorn". Gulligt! :)























2 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

Vilka goa tjejer- våra barnbarn!

Jennica... sa...

Javisst är de! Världens bästa! :)