10 maj 2010

Sparris med mera

Det blev ju riktigt fint väder idag! Det hade jag absolut inte väntat mig, trodde det skulle bli kallt och regnigt. Måste totalt ha missuppfattat väderprognosen. Så efter att jag varit duktig och slängt en massa plast, glas, metall och kartong på miljöstationen så fixade jag lite i trädgården. Tog tag i vårt pallkrageland. Det behövdes krattas i singeln, en massa löv och barr låg där och såg skräpigt ut. Jag drog också upp allt gammalt och kollade in det som redan har börjat växa - för fullt!




Här är våra sparrisar. Tre har kommit upp och minst en till är på väg upp. Förra året skulle vi inte skörda alls, det var plantans andra år. I år får vi skörda ett par stycken nu i maj, sedan ska man låta de vara. Nästa år så får vi skörda fler, men bara fram till midsommar. En liten vetenskap med sparris, men det är väldigt häftigt tycker jag. De växer otroligt snabbt! :)


Även gräslöken och dragonen har tagit fart och växer så det knakar!
Så, nu ser det fint ut där. Nu ska det bara sås och planteras nya grönsaker och örter. Det ska bli kul!

Jag fixade också till i alla krukor på framsidan, drog upp gamla växter och förberedde dem för de sommarblommor som jag ska plantera där sedan. När detta var gjort så fick jag avsluta för dagen, Johanna var inte alls på humör att fixa och dona. Hon ville mest gå iväg från där jag var, hon ville äta allt hon kom över, hon ville vara inne i förrådet där det finns saker som inte är så barnvänliga med mera med mera.....så jag gav upp och vi gick in. Men bara jag hinner göra lite då och då, så ska det nog bli ordning på vår trädgård även i år!

Men nu längtar jag till att så i mina odlingslådor. Jag ska bland annat så ruccola, plocksallad, spenat, rädisor, morötter och sockerärtor. Sedan skulle jag vilja sätta lök, men jag vet inte om det är för sent. Jag vill också ha lite jordgubbar, tomater och fler örter. Det är så kul att kunna odla lite som räcker till vårt behov! :)

2 kommentarer:

Jejje sa...

vad fint land du hade......jag har haft en stor sparris planta.jag köpte den stor(ca.7 år) hade sen den typ2-3år.Nu har jag ingen,det var en väldigt kall vinter för några år sen o då dog den.Men det var så häftigt när de första sparrisarna "tittade fram"

Jennica... sa...

Tack! Ja, det är kul med sparris! Och de växer så himla snabbt!
Här kan du se när vi anlade vårt pallkrageland förra året:
http://jennicasblogg.blogspot.com/2009/05/odla-i-pallkragar.html