29 maj 2010

Inte som planerat - men bra ändå

Igår blev verkligen dagen inte som jag hade tänkt. Min plan var, för det första, att det skulle vara vackert väder! Detta misslyckades ju rejält då det ösregnade mer eller mindre hela dagen. Jag och Maria hade planerat att gå vår dagliga powerwalk redan vid åtta, halv nio på morgonen och sedan skulle jag åka och handla lite för att sedan få besök av Annika och Juni. Jag hade tänkt att vi skulle sitta ute i trädgården och fika och ha det mysigt. Barnen kunde ligga på en filt, eller rättare sagt.... Juni kunde legat på en filt och Johanna kunde gå omkring! :) När de sedan åkt hem så tänkte jag pyssla vidare lite i trädgården.

Istället så började morgonen med att jag körde Jens och hans kompis till tåget och det var helt ok, jag gick iväg till Maria efter det. Men väl där så började det krångla lite, hennes sambo hade åkt iväg med bådas husnycklar så vi fick vänta på att han skulle komma tillbaka innan vi kunde gå iväg. Barnen började bli gnälliga eftersom de egentligen tycker det är trist att åka vagn vakna. När vi väl kom iväg så började det duggregna men vi tänkte att det går väl över, det gjorde det inte.....det blev värre. Vi gick större delen av vår promenad i ösregn och det var skönt att få komma in efteråt. Allt var blött, jag såg ut som en dränkt katt! Så den där mysdagen i trädgården var bara att glömma och dessutom så kunde Annika och Juni inte komma hit av olika anledningar, så efter en skön varm dusch så åkte vi till dem istället. Väl där så lugnade det ner sig lite och jag fick god lunch och vi hade det mysigt.

Sedan regnade det mer eller mindre hela dagen. På kvällen öste regnet ner och åskan dundrade, kändes som rena rama hösten! Det blev i alla fall en mysig kväll, jag och Jossan satt och mös i tv-soffan och kollade på Talang och åt fredagsgodis. Jens var på fest med jobbet och lill-Hannis somnade som hon skulle.

Idag ser vädret inte ett dugg roligare ut så det blir väl till att hålla till inne idag med.... Men en massa ridning ska det bli i alla fall, först den vanliga lektionen och ikväll är det övernattning med käpphästklubben! :)

Inga kommentarer: