24 mars 2010

Nya rutiner

Just nu kämpar vi med att få till nya rutiner för Johanna. Jag vill så gärna få till att hon ska somna tidigare på kvällen och inte runt nio, tio som nu. När hon somnar så sent så innebär det att vi inte får någon egentid på kvällen, ingen tid att titta på tv i lugn och ro, pyssla eller vad man nu vill hitta på. Jag och Jens behöver ju också tid att umgås bara vi.

Så de nya rutinerna består av att hon sover en gång på förmiddagen och en på eftermiddagen, men inte efter klockan tre. Hon ska också helst inte sova längre än en timme, vid något av tillfällena. Detta har lyckats bra nu i tre dagar. Hon har somnat halv åtta i måndags och igår, idag somnade hon runt åtta. Och - peppar peppar - så har det funkat bra.

Hon vaknade dock för en halvtimme sedan och var jätte-ledsen, skrek och hade sig. Men nu känner jag igen det, det är tänderna igen. Det är ju lite trist för det innebär nog att det blir en tuff natt, däremot så funkar nog den nya rutinen. Man ska ju inte ropa hej efter bara tre dagar, men det känns bra såhär långt i alla fall.

Håll nu tummarna för denna natten. Alvedonen är slut nämligen...... :(

Inga kommentarer: