26 mars 2010

1-års kontroll

Nu har jag och Johanna varit på 1-års kontroll. Eller rättare sagt, Johanna var på 1-års kontroll och jag hängde med! :)

Hon fick två vaccinationssprutor som hon inte gillade så värst, men sköterskan hade roliga plastdjur så då blev det lite bättre! :) Så ikväll och natt väntar nog lite feber och sånt kul, men men....det var väntat. Tur jag laddade upp med två flaskor alvedon igår! :)

Nu är Johanna 75,9 cm lång och väger 8.950 gram. Jag trodde faktiskt att hon skulle väga mer, med tanke på hur matglad hon är men hon är ju å andra sidan väldigt aktiv och är rätt flitigt med nr 2 i blöjan, så det är nog anledningen! :) Detta innebär att hon ligger lite under kurvan för "normalvikt" och lite över kurvan vad gäller "normallängd".

Men hon är en go och glad liten tjej och utvecklas precis som hon ska. Två tänder har hon, båda där nere. Hon kan gå själv, men kryper hellre eller går och håller i sig. Denna matchen vann nog storasyster som gick mer själv vid 1-års ålder, i alla fall vad jag kommer ihåg. För övrigt så är hon matglad och äter i stort sett allt man ger henne (denna matchen vinner hon lätt!), hon avgudar sin storasyster och att vara på hennes rum är bara bäst (fast det är sällan hon får det....), hon leker gärna titt-ut och det är kul att bli "jagad". En annan favorit just nu är att tömma alla skåp och lådor man kommer över. Väldigt nyfiken!

Inga kommentarer: