22 januari 2010

Härliga dagar!

Nu är det vår fjärde dag här på Lanta. Det är varmt, någon sa att det var 34 grader i skuggan. Vi försöker hålla oss i skuggan så mycket vi kan, dricka mycket vatten och bada massor. Trots detta har vi ändå bränt oss lite idag, inte mycket och absolut inte så hemskt som Jossan gjorde sist vi var här.....men lite rosa här och var är vi. Fast inte Johanna som tur är!

Jossan har nu gått två dagar i skolan och hon verkar tycka det är helt ok. Vi var lite nervösa jag och Jens över hur hon skulle tycka om det. Det känns ju onekligen lite konstigt att vi ligger här vid poolkanten och så är hon på ett helt annat ställe och "jobbar".....men som sagt, hon verkar tycka det är kul och igår så hade hon en kompis med sig "hem"! En svensk tjej som kommer från Hyllinge i Skåne, ibland är världen liten! :) De lekte och hade jätte-kul! Men sedan hade Jossan otur och stukade foten....hon har ju en himla otur den där lilla tjejen! Det är samma fot som hon stukat flera gånger nu och det gör ju att det händer lätt igen. Men det är en rejäl stukning, ankeln är svullen och hon slog dessutom i en kant så hon har ett blåmärke på ovansidan av foten och är öm. Så idag har hon inte varit i skolan eftersom de skulle ha idrottsdag. Hon var väldigt besviken över detta, vilket man kan förstå.....det är ju inte varje dag man har idrottsdag på en strand i Thailand! Så hon har legat på en solstol i skuggan och blivit buren mellan den, poolen och restaurangen.

Vi som inte går i skolan har redan hamnat i en skön lunk här på hotellet. På morgonarna åker Jens med Jossan till skolan och jag och Johanna ligger kvar och sover en stund till. Kan tyckas orättvist men jag tar natten med Johanna, så det är helt ok! :) Sedan äter vi frukost och hittar en plats vid poolen. Sedan badar vi, läser, badar, dricker fantastiska färska fruktshakes, badar lite till, äter fantastiskt god mat, pratar och myser. Jossan kommer hem, kastar sig i poolen......tja....sådär är dagarna! Det är bara så himla lugnt och skönt. Vill man liksom sitta och bara titta i fjärran kan man göra det med gott samvete!

Än så länge har vi ätit alla våra måltider här på hotellet, men maten här är så himla god så det hade jag kunnat göra varje dag! Ikväll ska vi dock åka in till den lilla staden Saladan och äta. Jens kompis Josephine med familj kom ner i går kväll och de ska stanna här i nästan tre veckor. Jätte-kul att de är här!

Nu sitter jag här och myser en stund. Klockan är nästan fem, solen skiner, det är varmt men jag har en stor fläkt över huvudet och det är skönt. Jens och tjejerna är i bungalown, Jossan slappar och Johanna ska ha mat. Sedan är det dags för lite vila, dusch och sedan middag i Saladan tillsammans med Josephine, Hampus och deras dotter Saga som är 5 år.

Jag ska försöka ta lite bilder och ladda upp också. Men glöm inte att gå in på Fisburk.se och kolla in Jens och Jossans blogg, där finns lite bilder också! Och TACK för alla gulliga kommentarer! :)

1 kommentar:

Unknown sa...

Vilken fantastisk tillvaro! Tack för att du delar med dig. Här skiner oxå solen men det var -12 grader imorse... Allt rullar på som vanligt och snuvan är mkt bättre tack o lov. Ska dock tillbaka till fottryckar-Bosse idag så vi får väl se vad han startar igång då.... Stora kramar till hela familjen!