11 december 2009

Saffranskaka

Jag har bakat! En saffranskaka från ett recept av Leila, ni vet hon den ursöta mörka tjejen som lagar mat i TV. De har gjort reklam för den på TV, tror egentligen att reklamen är för recept.nu men de har pratat om en saffranskaka och jag blev så sugen på att prova på att göra den.

Jag är väldigt sugen på att baka för tillfället, vill gärna bli bättre på det. Jag kan inte säga att jag är dålig på det, jag är bara inte van, jag har gjort det för lite. Jag tycker det är så svårt att veta när kakan är klar. Egentligen allt jag lagar i ugn, jag tycker det är svårt att veta när det är klart. Jag pratade med min mamma i telefon samtidigt som kakan stod i ugnen och hon sa att jag skulle känna uppe på den, den skulle kännas lite svampig då den är klar.

Kakan skulle vara inne i 25-30 minuter, jag satte timern på 25 minuter och när den ringde så kände jag på kakan.......den var helt lös, alldeles rinnig! Inte alls klar. Så är det alltid!! Jag satte timern på 5 minuter, fortfarande inte i närheten av att vara klar. Till slut så fick jag inte smet på provnålen så då tog jag ut den. Den är säkert lite "döbakt", det blir det alltid när jag bakar. Jag gillar det, men inte Jens....och jag som ville överraska med något gott.

Vad gör jag för fel? Jag undrar om det är vår ugn..... I receptet stod det 175 grader, men vi har bara tio-tal på vår ugn så jag valde 170 istället för 180, tänkte att det är bättre med lägre värme än högre. Kanske fel. Vi har dessutom varmluftsugn och då har jag hört att man ska använda lägre värme än det står i recept.

Tips anyone? 

Det doftar i alla fall underbart i huset och smeten var jätte-god, så jag hoppas att även kakan ska vara ok!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lotta gillar inte Leila. Kanske det beror på det?

P

Kim sa...

Supersnygg kaka!

Lina sa...

Ser supergod ut! :)

Lotta (svärmor) sa...

Vilken fantastisk kaka! Den ser väldigt god ut!!

Jennica... sa...

Så gulliga ni är!! Vi ska snart smaka, får väl se om den är lika god som den ser ut! :)