13 november 2009

En bra fredag, trots allt

Tja, vad ska man säga om denna dagen.....jo, den har faktiskt varit bra trots allt. "Trots allt" säger jag eftersom det blev lite kaosigt på kvällen. Den började dock mysigt med att jag körde Jossan till skolan, en lite pirrig och nervös Jossan var det. Denna veckan har de haft något de kallar för Kuragryning på skolan, det innebär att elever läser högt för de andra eleverna i biblioteket på morgonen innan skolan börjar. Idag var det Josefine som skulle läsa högt för de andra, det är alltså barn från 6-12 år som lyssnar och det är rätt många, så många som känner för att komma (det är frivilligt). Hon uppskattade själv det till att vara ungefär 80 stycken, nu är hennes uppskattningsförmåga kanske inte den bästa, men många var det i alla fall. Modigt!! Och bra hade det gått! (För er som inte känner Josefine så är hon 9 år!)

På förmiddagen var jag och Johanna på 1-års kalas, en lite kille här i området fyllde år. Han heter Arvid och är super-söt, och liten.....han är alltså 1 år och väger bara nästan ett halvkilo mer än Johanna, som ju är 7,5 månader! :) Det var ett mysigt kalas med god mat och tårta och Johanna tycker det är kul med alla barn.

Efteråt hämtade vi Jossan i skolan och åkte bort på Center Syd (köpcentret här i närheten) och jag köpte lite material på Panduro. Jossan fick pannkakor på Grafitti Café, hennes favorit, så det blev riktigt fredagsmys! Johanna smakade också små pannkaksbitar - och det var super-gott tyckte även hon! :)

Väl hemma så mös vi lite, åt lite......och runt klockan sex började kaoset..... Johanna blev super-trött och började gråta.....som sedan eskallerade till skrik.....till slut fick hon sova en halvtimme, det gick inte att hålla liv i henne. Hon var inte mycket gladare när jag väckte henne och det blev rätt jobbigt fram till klockan halv nio då hon somnade igen. Hon var glad och arg om vartannat, men helt plötsligt så ville hon inte sova...... Och med tanke på min sömnbrist så har mitt tålamod inte varit på topp, kände att jag höll på att flippa ur ett par gånger men då är det tur att man har en fantastisk stor tjej som klappar mig på huvudet eller tar Johanna och vaggar henne i famnen. Man blir ju så glad att man nästan börjar gråta.

Nu ligger jag och Jossan i varsin soffa och väntar på resultatet i Idol. Sedan gissar jag att vi kommer att krascha i säng - i morgon blir det en tidig morgon och en troligen lite galen förmiddag i Malmö!

Och för er som tycker att en person saknas i den här historien......Jens spelar dataspel tillsammans med sina arbetskamrater ikväll! En massa folk som spelar ett nytt krigsspel på ett gamingcenter....det är tydligen "stort"! :)

Inga kommentarer: