10 september 2009

Ridlycka

Josefines ridlärare frågade ju henne innan sommaren om hon hade kunnat tänka sig att rida hennes ponny, och det ville hon ju såklart. Så nu ska vi rida lektion en gång i veckan på ponnyn Basti, förutom hennes vanliga ridlektion. Igår var första gången. Basti är en gammal ponny på 31 år men väldigt pigg, om än lite otränad eftersom han inte rids direkt. Så igår blev det lite trav och galopp och mycket skritt, för han blev lite trött! :)

På slutet av lektionen så fick Josefine skritta runt i paddocken själv, lite hur hon ville. Bara en sådan sak, att själv få skritta runt själv utomhus på en häst - det är extrem lycka för vår lilla hästtjej. När sedan hennes ridfröken kom ut med en av sina hästar och red tillsammans med henne så visste lyckan inga gränser! Hon riktigt strålade! :)

"Åhhh, vad hon är duktig mamma! Så där ska jag också bli när jag blir stor"!



I bilen på vägen hem satt hon med ett drömmande uttryck i ansiktet och tittade ut genom fönstret. Jag frågade henne lite på skoj om hon tänkte på att hon skulle bli en fantastisk ryttare när hon blir stor. Svaret kom snabbt, "åh jaaaa"! :)


Lill-syrran var såklart med och tittade! 

6 kommentarer:

Kim sa...

Jossan är ju superduktig! Det skulle vara roligt att få följa med en gång och kika, har inte sett henne rida på evigheter nu.

Johanna ser tokstor ut nu när hon sitter upp!

Jennica... sa...

Vad sägs om att följa med på lördag? Vi är ju i Malmö då så det hade ju varit lätt att plocka upp dig. Vi åker direkt tillbaka igen, skulle tro att vi åker vid 11 och är tillbaka vid två.

Kim sa...

Gärna det! Sounds like a plan!

Jennica... sa...

Lina får självklart också följa med! :)

Kim sa...

Hon är i flyttartagen och det stora lasset går på lördag.

Unknown sa...

Så duktig hon är nu. OCh vilken lagom ponny! 31 år är en bra ålder på en häst :)
Så bra att hon får den här möjligheten! Hon kommer utvecklas massor bara av att rida två ggr per vecka.

Kram på er och trevlig helg